La independència ocupa en l'estratègia del PDEcAT definida aquest cap de setmana, el lloc que mai habia ocupar en l'antiga convergència, fins última hora, poc abans de la deva disolució. És un objectiu que cal assolir, però recorrent un camí a l'interior de les institucions representatives de l'Estat, que portarà el temps que sigui necessari. 'Él més aviat possible, però no de manera immediata'. Et felicito fill, la punteta ik res més. I mentrestant s'han petat a Marta Pascal. En la seva primera intervenció com a President del PDecat, Bonvehí ha fet autocrítica sobre com s'ha desenvolupat el congrés.

 ‘Hem fet coses que no les hem fetes bé’, ha reconegut, i s’ha declarat partidari de desblocar les llistes. Bonvehí ha confessat que els darrers dies ha estat ‘col·laborador’ i alhora ‘víctima’ del vell funcionament del partit i ha advocat per canviar-lo. També ha demanat ajut a les bases per a aconseguir que la unitat de tots els sectors sigui real. ‘No serà fàcil, tot això,’ ha confessat. L’assemblea s’ha acabat, però les ferides continuen obertes.

Si fem cas a la dita: 'lo que mal empieza mal acaba' aquesta nova singladura del PDeCat, té mala peça al teler, i tot per la tossuderia de Puigdemont, cercant el protagonisme desesperadament en veure com s'esborra la seva imatge de la fotografia igual que li passaba al protagonista de Retorn al Futur, que per cert tambè tocaba la guitarra eléctrica com Puigdemont. Un Puigdemont que amb aquesta obcecació ho està arrossegant tot camí del pedregar, fins que el qui paga i manté s'en cansi, 20 anys és molt de temps, encara què Gonzalo Boyé digui que en serà menys, però sigui el lapse de temps que sigui, Puigdemont està acabat, amortitzat i finiquitat, ell no ho accepta i vanament es resisteix però la seva fotografia s'està esborrant inexorablement, i amb ell arrossega a massa gent directa al precipici.  Jo, aquí ho deixo. El PdeCat s'ha rendit, s'ha entregat a la via unilateral i acabarà dissolt dins la Crida, i tots els seus moments es perdran en el temps...com llàgrimes en la pluja.