Al Japó, tenen una paraula, 'karoshi', que significa «mort per excés de treball». Una de les víctimes més famoses de la karoshi va ser Kamei Shuji, un agent de borsa superdotat que, durant la prosperitat del mercat de valors, a finals dels anys vuitanta, treballava noranta hores a la setmana. L'empresa per la qual treballava pregonava la seva gesta sobrehumana en butlletins i opuscles d'ensinistrament, el convertien en el model d'or al que tots els empleats havien de aspirar. Els seus superiors, fent una excepció en el protocol japonès, li van demanar que ensenyés als seus col·legues de més categoria l'art de la venda, la qual cosa va augmentar encara més la tensió que suportaven les seves espatlles ben vestides. El 1989, quan va esclatar al Japó la bombolla econòmica, Shuji va augmentar el ritme de treball, tractant de promoure l'activitat del mercat. Va morir de sobte, el 1990, d'un atac cardíac. Tenia vint anys.
Encara que alguns van presentar el cas de Shuji com un exemple que ha d'inspirar precaució, la veritat és que la cultura del treball, la millor definició podria ser «mentre el cos aguanti», està molt arrelada al Japó. Segons un informe del Govern, el 2001 es va arribar a una xifra rècord de víctimes de la karoshi:143. Els crítics creuen que la xifra de morts anuals degudes directament a l'excés de treball és de diversos milers. No obstant això, molt abans que es produeixi la karoshi, l'extenuació del personal és dolenta per a la rendibilitat de l'empresa. El National Safety Council dels Estats Units calcula que l'estrès laboral és la causa que, diàriament, un milió de nord-americans no vagin a la feina, cosa que té un cost per a l'economia de 150.000 milions de dòlars a l'any.
El 2003, l'estrès va substituir al mal d'esquena com la principal causa de l'absentisme laboral a Gran Bretanya. L'excés de treball també és un risc per a la salut en altres aspectes. Deixa menys temps i energia per a l'exercici i ens fa més proclius a prendre massa alcohol o alimentar d'una manera còmoda, però inadequada. No és cap coincidència que les nacions més ràpides siguin també sovint les que compten amb un major nombre d'obesos entre la seva població. En l'actualitat, fins a un terç dels nord-americans i una cinquena part dels britànics pateixen obesitat patològica. Fins i tot al Japó està donant-se el problema de l'excés de pes. El 2002, un estudi sobre nutrició al país va descobrir que un terç dels homes japonesos, de més de trenta anys, tenia excés de pes.
Sorprenentment, a Espanya s'ha donat algun cas de mort per excés de treball.