"La capacitat de manipular d'ABC és infinita: 'Les amenaces dels Mossos motiven la major «neteja» de llaços a Catalunya', és el titular que precedeix a aquest article.
"12 de la nit i un nombrós grup de «netejadors» de llaços grocs surten des de la localitat barcelonesa de Cabrera de Mar en direcció al nord de Catalunya, zona zero del moviment independentista. L'ambient és tens però els que s'han unit a la missió comandada pels CBL; els cossos de brigades de neteja, tenen clars els seus objectius.
«Han corregut veus que farem aquest operatiu i ens podem trobar amb alguna zona calenta. Se sap la comarca, però no els pobles fins que vam arribar. Recordeu que nosaltres no busquem la confrontació, només volem netejar », explica Gabriel, organitzador de l'operatiu, abans d'iniciar l'operació.

Encara que dediquen les seves hores lliures a lliurar els carrers i places de Catalunya de propaganda independentista fugen a tota costa de la confrontació, són conscients que la seva activitat aixeca butllofes. Els «Comitès de Defensa de la República» i els Mossos d'Esquadra els tenen en el seu punt de mira. No en va, la identificació, «escorcoll» i retenció dels ciutadans que treuen llaços en una constant a Catalunya. Així mateix, els insults i agressions rebuts per membres del suposadament amigable moviment independentista també són habituals.
«Això cal acabar-ho d'una manera o altra o acabarà malament. Ens agredeixen per treure uns punyeters plàstics. Em sap greu que famílies senceres s'estiguin esquerdant per aquest tema », ressalta un dels participants en l'operació. Un cop organitzat l'operatiu, una vintena de cotxes vinguts de diversos punts de Catalunya amb joves, dones i homes de totes les edats i perfils es posen en marxa en direcció al nord. ¿El destí? Una incògnita per a bona part dels participants, que abillats amb un mico blanc, ulleres de plàstic, cúters i escales desembarquen a La Bisbal de l'Empordà (Girona) per netejar carrers i places dels llaços grocs que els activistes independentistes pengen per totes parts per reivindicar els dirigents secessionistes presos i fugats... "

Em pregunto després de llegir aquestes escombraries, qui esquerda, qui parteix el país, qui és capaç de mentir amb tant cinisme.

Ens agredeixen: diu un membre de CBL, Fals: a l'inrevés si que hi ha hagut agressions per lluir el llaç groc i bastants.

No en va, la identificació, «escorcoll» i retenció dels ciutadans que treuen llaços en una constant a Catalunya. Fals: casos puntuales de gent que de nit anava encaputxada i fins i tot amb amb alguna arma blanca.

Van com bojos buscant la violència que no troben, llevat de la que ells mateixos generen, a més que no s'adonen que amb aquestes accions encara donen més publicitat als llaços grocs. Massa escombraries en tot això, és el que hi ha, escombraria física i mental. Al final acabarem per tenir algun incident seriós i qui sigui el culpable no m'importa ja, però la víctima o les víctimes si, serà la prova que els escombriaires s'han sortit amb la seva.