La compareixença de l'expresident del Govern José María Aznar al Congrés, davant la comissió que investiga el suposat finançament il·legal del PP, ha tingut un dels seus moments més intensos durant el torn de preguntes de Gabriel Rufián (ERC). El diputat republicà ha començat la seva intervenció instant a l'exdirigent del PP que digués alguna cosa als pares de José Couso, càmera de televisió assassinat a l'Iraq el 2003 el rostre porta estampat a la samarreta. 
"La pregunta és molt simple ... Té vostè vergonya?", ha dit Rufián. Després, entre altres coses, el diputat li ha preguntat directament a Aznar si "va crear la caixa b del Partit Popular". L'expresident li ha contestat a gairebé totes les preguntes esmentant el conflicte a Catalunya i l'ha acusat de ser "representant d'un partit colpista".
Interrompent-se contínuament, sobretot Rufián, han desesperat el conductor de la comissió que ha hagut de renyar-lo en més d'una ocasió, ambdós han protagonitzat un debat de barriada, xulesc i previsible.
De fet aquesta actitud demostra el poc nivell parlamentari, el poc respecte al mateix Parlament d'uns i altres, en una comissió que s'ha convocat tard i que com totes les comissions parlamentàries no solucionarà res, ni aconseguirà aclarir res, fent bona la frase de Napoleó a qui se li atribueix la següent sentència: "Si vols solucionar un problema, nomena un responsable; si vols que el problema perduri, nomena una comissió d'investigació ".
I en això estem, perdent el temps ses senyories en comptes de dedicar-se a altres assumptes més seriosos, urgents i importants que si, interessen als ciutadans, i no aquesta vergonyosa e inútil comissió en la qual intenten lluir-se cadascun dels compareixents de cara al seu partit sense gana alguna de trobar la veritat, d'esclarir una veritat que a més els ciutadans ja coneixem des de fa temps. Uns ciutadans que ja comencem a estar fins les gònades de tots plegats.