"El guion es lo que menos importa en el actual cine de aventuras. Incluyo a 'Jurassic World: el reino caído'. (...) El resultado final no me otorga ni frío ni calor. (...) Solo me distraigo un poco cuando aparecen (...) James Cromwell y Toby Jones. Pero el consuelo es mínimo." i la puntua amb un cercle vermell Aquesta és la crítica de Carlos Boyero a filmaffintty de Jurassic World el reino perdido que ha dirigit J.A.Bayona.
Jo ja entenc que fa anys que tot just es fa CINEMA, però és que a Boyero no li agrada gairebé cap pel·lícula, i per una que li agrada 'Perfectos Desconocidos' d'Alex de l'Església, va i a mi m'avorreix i la deixo de veure per previsible i plena de tòpics als deu minuts. Potser el Sr. Boyero no ha entès que la concepció del cinema ha canviat, i no tot són Blockbuster, però si la majoria, potser perquè ja està tot explicat, o com passa amb l'art actual en general, en qualsevol manifestació artística, la mediocritat, la manca d'idees, la vulgaritat estan a l'ordre del dia, i si bé és cert que tècnicament el cinema ha arribat a cotes molt altes, hi ha el problema que no hi ha guions seriosos, ni directors qualificats que els pocs guions que apareixen amb cara i ulls els sàpiguen explicar.

De fet, el cinema està tornant al lloc d'on va sortir, al seu origen primigeni, 'that's entertainment', que potser sigui el seu estat natural. Durant tots aquests anys ha ocupat un espai que no era del tot seu i possiblement no li correspon. O així m'ho sembla a mi, però no així al Sr. Boyero que encara no ho ha entès.
Per cert, Jurassic World de Bayona l'he vist aquesta tarda a Movistar+ de lloguer. Bé, i us preguntareu que m'ha semblat: doncs que està molt ben feta i la fotografia és molt bona, la resta, bé, sabía el que m'esperava i dins de tot, Bayona ha superat les meves expectatives. Hi ha blockbusters i blockbusters, i aquest de Bayona, és digne, encara que com afirma Boyero "El guion es lo que menos importa en el actual cine de aventuras. Incluyo a 'Jurassic World: el reino caído', i en això li dono tota la raó, no hi ha guió, hi ha un esbós de guió típic, tòpic i trillat, previsible i amb nul·la imaginació.