Inés Arrimadas ha negat aquest divendres en roda de premsa al Parlament de Catalunya que l'Estat afusellés Lluís Companys, a la setmana en què s'ha commemorat el 78 aniversari del seu assassinat. "Qui va afusellar Companys va ser el règim franquista, no l'Estat".
Preguntada per una periodista per l'absència del partit taronja -i els seus membres de la taula- en els actes institucionals d'homenatge a l'expresident que es van celebrar aquest dilluns a Montjuïc, al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de la muntanya barcelonina, la líder de Ciutadans ha adduït la línia ideològica i l'orientació dels actes commemoratius, en els que hi va haver paral·lelismes i al·lusions amb el moment actual de confrontació entre Catalunya i l'Estat.
A més, ha censurat que Torra "no sàpiga d'història o no vulgui saber" perquè abans de l'acte va tuitejar que l'Estat espanyol havia afusellat a Companys. Segons el parer de cap de files de Ciutadans va ser el règim franquista o feixista i no l'Estat qui va matar al polític català, el llegat reivindiquen els partits sobiranistes avui. Marededéu del bell amor, tu si que no zabe de història bita INE, yes. El Franco este, ¿no era el JEFE DE ESTADO?, ¿DE QUE ESTADO DEBIA SER EL JEFE?. Només li ha faltat dir que Companys es va suïcidar agredint tumultuosament i amb odi a una innocent bala enemiga. - lavanguardia.com



De fet, senyora Arrimadas, Franco es cap de l'Estat Espanyol des del 28 de septembre de 1926. Igggggggggggggnorant....