L'Audiència Nacional, a petició de la Fiscalia, ha acordat deixar d'investigar Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, membres dels CDR, pels delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició, i ha enviat la causa als jutjats ordinaris perquè valorin si se'ls pot imputar per desordres públics. Ho ha anunciat l’advocat de l'activista de Viladecans al seu compte de Twitter, que ha mostrat la seva alegria, però ha deixat clar que només es tracta d'un "primer pas".
Carrasco va ser arrestada per un àudio difós per les xarxes socials en què explicava l’acció d’obrir barreres de peatges i parlava d’ocupar Mercabarna o el port com a acció de protesta per la detenció del president Carles Puigdemont. 
El seu cas és paradigmàtic perquè Tamara Carrasco, que va ser detinguda el 12 d'abril, està confinada a Viladecans des de llavors perquè fins avui l'Audiència Nacional no havia concretat de quins delictes se l’acusava. Benet Salellas recordava que  els desordres públics –l’altre delicte que la justícia ha atribuït finalment a l’activista– són competència dels jutjats d’instrucció ordinaris, i ha subratllat que l’Audiència només pot encarregar-se de la causa si es confirma la investigació per terrorisme.
Davant aquesta incongruència, el que cal preguntar-se és qui és el terrorista, si aquests nois o l'Audiencia nacional, ja deia Pedro Pacheco que la justicia espanyola era un cachondeo. Ho dic perquè en el cas del franctirador de Terrassa que tenia un arsenal d'armes a casa seva, i pretenia atemptar contra el President del Govern, fets que es varen produir el 19 se setembre passat,  segons informa avui público, i es veu que no es prou greu com per que l'audiència nacional obrís diligència acusant-lo de terrorisme, tot plegat, per unes quantes armes qe tenia el noi, és pitjor tenir un xiulet groc pel que es veu:
"En cuanto a las diligencias judiciales, pasaron del Juzgado de Guardia –el 2 de Terrassa, ese día– al de Instrucción Nº3 porque la Audiencia Nacional rechazó el caso, considerando que no se trataba de una amenaza terrorista, sino meramente una "proposición de homicidio de autoridad", con "tenencia ilícita" de un "depósito de armas". 

Doncs si, creieu-me, la justicia espanyola, és un 'cachondeo'. Un perillós i lesiu cachondeo.