PLASTICLÀNDIA


L'Illa dels Plàstics és el resultat d'un gran esforç col·laboratiu i així hem de seguir, per contribuir al seu creixement. S’ofereix viatge organitzat a la meravellosa Illa dels Plàstics situada a l’oceà Pacífic. Un gran paratge artificial construït de manera natural pels corrents marins. La seva mida és d’1,6 milions de quilòmetres quadrats, per la qual cosa podrà disfrutar d’una àmplia varietat de vistes i paisatges, un més impressionant que l’anterior.
L’arribada a l’illa es realitza en creuer. Com a part de la seva experiència, els envasos que utilitzi durant la travessia es personalitzaran amb les seves inicials. Simplement consumeixi i tiri l’envàs al mar i, si durant la seva estada localitza algun dels seus envasos, li tornarem els seus diners.
A uns quilòmetres de l’Illa dels Plàstics es comencen a divisar una infinitat d’objectes fabricats amb aquest material i que han quedat gairebé inalterats amb el pas del temps. La llista és interminable: ampolles, bosses, gots, plats, bastonets, tubs de pasta de dents i coberts, per esmentar-ne alguns. A més de la gran varietat de productes, en un passeig pel territori podrà disfrutar de l’evolució dels seus dissenys, realitzant un viatge al passat i trobant objectes que li recordaran la seva infància. Els productes provenen de diferents països, per la qual cosa l’experiència és molt cosmopolita. Els aficionats a la història podran reconèixer productes de centenars d’anys d’antiguitat.
Cada matí podrà experimentar el plaer de banyar-se a les seves costes i observar, molt de prop, el meravellós procés d’arribada de nous productes. Podrà veure, simultàniament, com els nouvinguts s’adhereixen a la costa, i com d’altres es van fragmentant en petites, gairebé imperceptibles partícules que passen a enriquir l’ampli mar.
¡I no oblidem l’espectacular gastronomia! El peix autòcton, fresc del dia, garanteix una quantitat superior de micropartícules de plàstic esferificades delicioses per a qualsevol comensal. Tot i que invisibles a la vista, una ingesta mínima està assegurada perquè, a la seva tornada del viatge, pugui continuar disfrutant del plàstic consumit, que l’acompanyarà en els seus moments més íntims.
L’Illa dels Plàstics és el resultat d’un gran esforç col·laboratiu i així hem de seguir, per contribuir al seu creixement. Econòmic, lleuger, i versàtil, ha sigut la delícia de productors i consumidors durant dècades. No desaprofitem cap oportunitat de continuar alimentat aquesta meravella. Al mercat: safates per protegir els aliments i separadors individuals per a cada tall. A l’escola, l’aigua en ampolles de plàstic per a nens i nenes. No oblideu hidratar-se en l’esport i rebutjar l’envàs... A les trobades familiars, millor llençar que rentar. Per a la compra, bosses de nanses; val la pena la inversió d’uns cèntims. Esculli sempre els productes que tinguin l’envasament més gran possible.
¡No perdi l’oportunitat i decideixi’s! La Unió Europea prohibeix, a partir del 2021, les canyetes de beguda; però no es preocupi, com tarden centenars d’anys a deteriorar-se, els seus descendents podran continuar trobant nombrosos exemplars en diferents racons del territori.


 - Ester Oliveras - elperiodico.com.

12 Comentaris

  1. Tot Barcelona

    Un país donde se compran bolsas de basura para tirar a la basura no puede ir bien.
    Siempre lo he pensado.
    salut

    Reply Delete 12 de novembre, 2018
    1. Francesc Puigcarbó

      No ho hem sabut resoldre, a casa baixem la brossa amb bosses de plàstic, és el que hi ha. sI ES POGUES BUIDAR EL CUBELL DE LA BROSSA AL CONTENIDOR, SERIA UNA SOLUCIÓ

      Reply Delete 12 de novembre, 2018
  2. Rodericus

    Cada vez que veo a alguno/alguna con el vaso de café preparado deambulando por la calle, me dan ganas de darle una clase magistral de como tomar un café, evitando acumular mierda desechable hasta la saciedad.

    Porque al final, acaban tomando un brebaje frío que no se parece en nada a un café recién hecho, y tenemos cada dia, un vaso y una tapa de plástico que tardaran trescientos años en desintegrarse.

    Es solo un detalle de nuestra vida cotidiana.

    Eso si, todo el mundo es muy "ecologista-pijo-guay" y quieren salvar a los osos polares del ártico.

    Reply Delete 12 de novembre, 2018
    1. Francesc Puigcarbó

      Jo tinc la cafetera Nespresso, i les càpsules les porto a la botiga on diuen que les reciclen.

      Reply Delete 12 de novembre, 2018
  3. Tot Barcelona

    RODERICUS...esa propaganda de la pizza no se qué, en donde se cambian de piso y las dos niñatas les preguntan a sus padres ¿y el wifi?....jajajaja es muy bueno, porque le dice la madre que hasta la semana que viene no habrá ...y se vuelven locas ¡¡¡ jajajja

    Reply Delete 12 de novembre, 2018
  4. Francesc Puigcarbó

    l'anunci es de CASA TARRADELLAS i em fa gracia perquè quan la mare li diu a la filla que no hi haurà wi-fi en una setmana, la nena deixa anar un deliciós: PERDONA?

    Reply Delete 12 de novembre, 2018
  5. Gemma

    Però quin problema tenien amb el vidre o amb els envasos de la llet de cartró? No entenc que es continuï venent tot tipus de begudes en envasos de plàstic. M,ha commocionat llegir els kms quadrats que ocupa aquesta illa en mig del mar, i no hi ha cap solució? Sembla impossible..

    Reply Delete 12 de novembre, 2018
    1. Francesc Puigcarbó

      la solució es tornar enrere, jo recordo anar a l'Alcampo a retornar envasos de vidre de cerveses i coca cola. De fet, a casa a comprar encara hi anem o amb al carret o amb el cabás, res de bosses de plàstic, que nom`pes fem servir per les escombraries, que aixó no se si es podria solucionar deixant avocar el cubell sense bossa directament al contenidor.
      De fet, aquesta illa a la mediterrània que hom sàpiga no hi és, si més no és al pacífic.

      Reply Delete 13 de novembre, 2018
    2. Francesc Puigcarbó

      es el que li deia a la Gemma, és al Pacífic i per cert, també a l'Atlàntic, he llegiT que a Fuerteventura comencen a tenir-ne de plàstics a les platges. Aixó ja passa, a SBD durant dos anys els ciutadans separàvem la brossa el vidre, el cartró etc i com no tenien encara els mitjans per reciclar-ho a Viladecavalls, en recollir-ho ho tornàven a barrejar tot.

      Reply Delete 13 de novembre, 2018
Més recent Anterior