Els independentistes catalans solen triar el pont de la Constitució espanyola per viatjar a Brussel·les. L'any passat, milers de manifestants van omplir els carrers de la ciutat, i ahir van repetir uns 800 catalans per assistir a la presentació del Consell per la República, que va tenir lloc al Teatre Reial Flamenc.
En aquest acte, Torra va decidir elevar les apostes i col·locar a Eslovènia com l'exemple de seguir per Catalunya per aconseguir la independència, sense marxa enrere possible i acceptant totes les conseqüències que se'n derivin. Va proposar imitar Eslovènia sota el principi que "ja no hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per viure lliures. Fem com ells ". Es referia al moment en què Eslovènia va aconseguir separar-se de Iugoslàvia després de la guerra dels Deu Dies que va tenir lloc al juny de 1991, i que va causar més de 60 morts i uns 300 ferits.
Torra va afegir que "els catalans hem perdut la por..., no ens fan por, i aquest és un crit molt poderós. No ens fan por i he de dir-vos que no hi ha marxa enrere en el camí de la llibertat", i va seguir mostrant el camí a seguir. "Els eslovens ho van tenir clar. Van decidir determinar i tirar cap endavant en el camí de la llibertat amb totes les seves conseqüències fins aconseguir-ho.
Quin desastre, ja varen tenir la oportunitat de proclamar la república i es varen rajar, i ara surt l'ocupa amb que els catalans hem perdut la por..., si que l'hem perdut, la por i la confiança amb Torra, Puigdemont i la patuleia de colpistes d'opereta, covards abans que res, que ens han portat amb la seva covardia a aquest cul de sac on estem a tots els catalans, no nomès als seus, i ha arribat l'hora de dir prou! Quim Torra no pot ocupar ni un segon més el càrrec de President interí de la Generalitat, dic interí perquè es veu qiue estem esperant que vingui l'altre, el que havia de venir si guanyava les eleccions i encara se l'espera i que tardarà vint anys com a mínim a tornar, i no dic que Torra deixi d'ocupar el Parlament, perque de fet, no l'ocupa ni crec recordi on és ni com s'hi va. 
L'activista Torra, que ara vol manipular als mossos d'esquadra, l'activista Torra que atia als CDR i després es queixa que els reprimeixi la seva policía, per cert, uns CDR que tant reclamen i exigeixen la llibertat d'expressió, i ells no la permeten a qui es vol manifestar com VOX, Societat Civil Catalana, o al seu dia Jusapol, i si, ja se que venen a provocar, i que són quatre gats, i que la intransigencia e intolerancia d'aquest CDR o la CUP, l'ùnic que han aconseguit és magnificar unas manifestacions que eren residuals, i el fet que vinguin a provocar és precisament perque es varen rajar els altres i amb la seva renuncia els han atiat i envalentonat. Si volen llibertat d'expressió ha de ser per a tothom, no nomès per a qui els interessa.
Hem passat dels somriures a la intrasigencia i a la quasi violència, carnassa per l'enemic que els hi estan donant gratuitament, en un camí que no duu enlloc digui el que digui Quim Torra amb les seves delirants proclames. I compte perquè es comencen a apreciar en el moviment del procés uns tics autoritaris que els apropen més a la República de Weimar que no pas a la de Schrödinger.