Govern i Generalitat tenen previst mobilitzar un total de 9.000 agents de l'ordre entre Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana per assegurar l'ordre públic de cara a la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el proper 21-D. La xifra ha estat confirmada pel ministre d'Exteriors, Josep Borrell, en una entrevista a Onda Cero aquest divendres, i sorgeix de la reunió que estava prevista per a aquest dijous entre els cossos policials amb l'objectiu de dissenyar l'operatiu necessari per assegurar la celebració sense incidents del conclave governamental.
D'aquests 9.000 agents, la gran majoria, uns 8.000, seran mossos, i un miler seran policies nacionals i guàrdies civils, tal com es ve apuntant en diversos mitjans. No obstant això, en el Ministeri de l'Interior asseguren que no tenen completament tancat el dispositiu i que les xifres del desplegament està "subjecta a canvis en funció dels esdeveniments". El Govern confirma que hi ha hagut "reunions tècniques" aquest dijous i dimarts passat, així com "contactes continus tots els dies". En tot cas, està previst que l'operatiu es prolongui durant diversos dies des del principi de la setmana que ve i fins a dies després del Consell de Ministres.

Seria intel·ligent per part de l'ANC i els CDR fer un tortosa aquest dia davant el Consell de Ministres que s'ha de celebrar a la Llotja de Mar, desconcertaria al personal digital de la Brunete més Ferreras, que ja tenen preparats els titulars del dia 22: crema Barcelona, ​​kaleborroka, violència extrema, bla, bla bla, encara que igualment els publiquen passi el que passi i a més cal tenir en compte els Gaar, que aquí tenim un problema uns i altres i que m'agradaria saber qui és el seu cap operatiu, igual ens portàvem una sorpresa, tenen tota la pinta de ser un grup de falsa bandera.
Sembla clar que fer aquest Tortosa, seria un acte d'intel·ligència política com ho seria reunir-se Quim Torra amb Sánchez, però sembla que a banda i banda la intel·ligència política ni està ni se l'espera.