Carles Puigdemont en una entrevista al diari rus Komsomólskaya Pravda, entre altres questions, albirava 'unes relacions estretes i amistoses amb Rússia' quan Catalunya fos un Estat. Puigdemont lamentava la reacció de la Unió Europea davant d'una situació que ha portat els líders independentistes catalans a la presó i a l'estranger. Qualificava l'actitud de la Unió Europea cap a Catalunya de vergonyosa, el que significa la completa destrucció de l'entitat moral d'Europa, una Europa que predica el respecte als drets humans. Aprofitava l'ocasió per qualificar de fake-news les informacions que han circulat sobre les hipòtesis que el Kremlin estigués darrere dels fets d'octubre i del seu finançament.
Sorpren que Puigdemont que volta lliurement per Europa des de fa més d'un any, faci aquests elogis a Rússia que no seria precisament un lloc on les llibertats siguin moltes i si molt més retallades que a la UE, i s'aparti de l'europeisme que des de Pujol ha inspirat als catalanistes.
La UE no ha acceptat la versió oferta per Puigdemont perquè l'independentisme es va saltar el principi de la legalitat els dies 6 i 7 de septembre de 2017 i perquè tots els polítics i governs que s'han pronunciat fins ara s'han referit al fet que es tracta d'un assumpte que han de resoldre els espanyols. Europa no va contra Catalunya sinó que no accepta situacions de fet al marge de la legalitat. Potser ja seria hora que l'independentisme admetés que la unilateralitat no és el camí per aconseguir els seus objectius.
Puigdemont necessita desesperadament protagonisme abans del judici al procés, sap que el perdrà a partir del moment en què aquest comenci i observi preocupat com li passa a Marti McFly, el protagonista de Retorn al futur, que la seva cara desapareix de la foto dels protagonistes del Procés.
Entre Rússia i la UE, francament, jo si fos Puigdemont em quedaria amb aquesta última opció, l'abraç de l'os de Putin no es fiable em financés o no, clar que si jo fos Puigdemont, deixaria de tocar els bemolls al personal i en un exercici d'honestedad i generositat, desapareixeria sense fer soroll fent un mutis pel foro, però per aixó cal una grandesa i una dignitat que l'expresident no té.
En esto de su relación con Rusia, y "...unes relacions estretes i amistoses...", hay una carga de indecencia.
ResponEliminaJamás he dicho una palabra más alta que otra contra ninguno/a que se haya saltado el principio de legalidad (que guste o no hay en España), pero que esta persona se haya olvidado de lo de Crimea, que es justo la antítesis de lo que él desea para Catalunya, es cuanto menos como para nota.
O es in ignorante de tomo mayor, o un advenedizo o nos toma el pelo. ¿Negocios con Putín? ¡por favor¡.
Putin, lo único que desea es la desestabilización de la UE porque es su estrategia económica, más la anexión (esto es ya en clave rusa)del añorado estado soviético, o sea, la vuelta de Estonia, Letonia, Lituania, Georgia y todo lo Báltico. Lo de Crimea y el paso por el estrecho ya es un logro, pero nadie ha sabido las vidas que ha costado, y a nuestro Kafka particular le trae sin cuidado.
Pues si este señor ha de ser el que quiere mandar en Catalunya con el apoyo de Putin, que los neo-convergentes se lo vayan pensando, porque iremos de guatemala a guatepeor.
Salut
eso eso, hay que tomar ejemplo de Venezuela, apoyado Maduro por Rusia, y donde se puede dar el caso que el Gobierno español reconozca a un golpista como Juan Guaidó como presidente del país sin tan siquiera haber puesto unas urnas, mientras tiene aqui a los del procés en la cárcel por mucho menos. A ver como lo justifican.
ResponElimina