ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

FELONA I MISERABLE HO ETS TU


Ha tornat a passar. Una altra vegada. La senadora del PP Esther Muñoz ha criticat aquest dimarts al ple de la Cambra Alta els quinze milions d'euros que es destinaran del pressupost de la memòria històrica perquè, en les seves paraules, "desenterrin uns ossos". No és la primera vegada ni la segona que des del PP es burlen de la memòria històrica o directament de les víctimes del franquisme. Diputats, senadors, alcaldes o el mateix secretari general del Partit Popular han fet declaracions en què mostren la seva desdeny o directament el seu menyspreu a les víctimes del cop d'Estat franquista, la guerra civil i la posterior repressió durant la dictadura.



És només l'últim apunt en una llarga llista. Les paraules de Muñoz van ser rebudes amb esbroncades des dels escons socialistes, i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va titllar el seu comentari d'absolutament indigne. Posteriorment, Muñoz va assegurar que es referia al projecte d'exhumar el cadàver de Franco, i no "a la gent que està a les cunetes", tot i que en les seves paraules inicials no hi ha absolutament res que doni suport aquesta disculpa. Tampoc és la primera vegada que aquesta senadora fa escarni amb la memòria històrica. Això si que és una traïció i una deslleialtat miserable i xulesca com l'actitud menyspreable de la Felona i miserable Esther Muñoz.

Altres felonies de representants del Partit Popular:

Pablo Casado: "Els d'esquerres són uns carques, tot el dia amb la fossa de no sé qui" - Les mofes i burles a les víctimes del franquisme comencen pel mateix president del Partit Popular, Pablo Casado. En un míting, mentre era vicesecretari de comunicació, va dir: "No pot estar de moda ser d'esquerres, però si són uns carques! Estan tot el dia amb la guerra de l'avi, amb les fosses de no sé qui, amb la memòria històrica ".
Rafael Hernando: "Alguns s'han recordat del seu pare quan hi havia subvencions per trobar-lo" - El portaveu del PP al Congrés va ser denunciat per l'ARMH per aquesta vergonyosa burla a les víctimes del franquisme, pronunciat, a més, en 13TV, la cadena de els bisbes. Quan la justícia va arxivar la demanda va assegurar que les víctimes havien fet "el ridícul". Cinc anys després va reconèixer que s'havia passat "quatre pobles".
José Joaquín Peñarrubia, senador del PP per Múrcia: "No donin més la murga [...] Ja no hi ha més fosses que descobrir" - L'exjutge Baltasar Garzón va documentar 114.226 desapareguts de la Guerra Civil en el seu acte sobre els crims franquistes abans de ser expulsat de l'Audiència Nacional. Una xifra, que alguns experts eleven a 150.000. No obstant això, el senador del PP per Múrcia, José Joaquín Peñarrubia, es va atrevir a dir que "ja no hi ha més fosses que descobrir". Després arrencar el seu discurs amb la frase "són pesats amb la memòria històrica", després va deixar anar: "No donin més la murga amb aquesta qüestió" [...] "Ja no hi ha més fosses que descobrir llevat que s'entestin a buscar a Federico García Lorca en els quatre punts cardinals d'Espanya ".
Martínez Pujalte: "Ja treu a passejar a l'avi!" - El menyspreu i la burla a les víctimes del franquisme ve de lluny. Al febrer de 2006 va ser el diputat del PP, Martínez Pujalte, el qual va donar un nou exemple. Pujalte li va dir a l'aleshores president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero: "Parla de l'avi! Ja treu a passejar a l'avi!", En referència a l'avantpassat de Zapatero, afusellat durant la guerra civil per mantenir-se fidel a la República.
José María Aznar: "No remenem les tombes ni ens tirem els ossos al cap" - Recuperar la memòria d'unes víctimes i reparar-les és, per a l'expresident espanyol José María Aznar, "remoure tombes" i "tirar-se ossos al cap". Aznar va fer aquestes declaracions al diari britànic The Guardian. - via Público.es

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris