ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

PREDATOR VERSUS RELATOR


La manifestació que es prepara per diumenge a la capital espanyola contra el "xantatge" de l'independentisme és una demostració de l'ofec de la política a l'Estat. Des de la perspectiva de l'independentisme, Sánchez no ha fet res per resoldre el conflicte. I, certament, en les qüestions del plet català, el president espanyol s'ha ancorat en l'immobilisme: els líders del procés continuen a la presó, les acusacions del judici són les mateixes que quan el PP designava el fiscal general de l'Estat i el referèndum d'autodeterminació és, més que mai, una quimera.
No deixa de ser incongruent que Casado i Rivera reclamen sentit d'estat a un felón com Sánchez, però al mayeix moment li neguen l'essència mateixa de l'estat democràtic: el marge per al debat. Amb l'independentisme, mai. Ni parlar-ne.
Sánchez ha fet gestos i ha canviat el to, això sí. Però simplement això ja és suficient per enervar l'oposició. L'oposició de dretes, es clar, que també semblen integrar alguns barons del PSOE com Sánchez Page o l'ínclit Lamban 'xufla xufla'. 
Seria bo recordar que la setmana passada va fer 13 anys que el Partit Popular de Rajoy va començar la recollida de firmes contra l'Estatut: en va esgarrapar quatre milions i va aconseguir arribar a la Moncloa, amb les 876 caixes blaves que tan mal varen fer, i que varen ser l'origen de tot.
La tempesta política per la figura del relator és una nova versió de la campanya contra l'Estatut. Ara són Casado i Rivera, abans ho va ser Mariano Rajoy. En aquella campanya es demanaven firmes per exigir a Zapatero que la reforma estatutària se sotmetés a un referèndum en què votessin tots els ciutadans de l'Estat. Rajoy va esgarrapar més de quatre milions de signatures. La campanya no tenia límit temporal ni es va sotmetre a cap procés de validació per part d'organismes judicials, però Rajoy va aconseguir el que es proposava: va arribar a la Moncloa.
La política que ens toca de ben a prop, la catalana i l'espanyola s'ha polaritzat. Ignacio Sánchez-Cuenca escrivia recentment  a naciodigital que la polarització genera "una esfera pública esquerdada, inestabilitat electoral i un estat permanent d'insatisfacció ciutadana" que debilita el sistema polític, per bé que "no afecta en última instància les relacions de poder establertes". La base del model econòmic no varia; "es polaritza l'escuma política", raonava el sociòleg i filòsof. El Madrid del poder persegueix estabilitzar el mateix amb Sánchez que el que pretenia quan manava Rajoy. Aquesta és la força del que sosté l'Estat. Però l'escuma política anuncia maregassa i Catalunya sempre en surt esquitxada.
Però tot aixó no és política, és pur filibusterisme carronyaire de tots contra el Felón de Sánchez, és un lleguatge barroer, l'insult permanent, xuleria, fatxenderia, menyspreu com la senadora del Pp Esther Muñoz  i els ossos de les víctimes del franquisme que encara resten a les cunetes per vergonya de tots. Predator rima amb relator, i no se que fa més por.

Mentrestant, al Parlament de Catalunya... No es posin nerviosos diu Inés Arrimadas darrere del seu somriure burleta, doncs miri Sra Arrimadas, la seva actitud com la de Carrizosa i altres especimens del seu partit és per posar-se nerviós davant el seu filibusterisme parlamentari, i és per posar-se nerviós perquè darrera d'aixó no hi ha res més, que és el que a banda de posar nerviós preocupa per la seva inutilitat. El dia que varen donar clases de fer política decent i responsable, vosté, Carrizosa i la resta del seu partidet, varen fer campana, i no crec que siguin capaços de fer-ne, on no n'hi ha no en pot rajar, em quedo nomès amb les seves posturetes, mimitos i somriures burletes i el carteller de rigor, és tot el que té. Políticament vosté va nua, com el seu cap apareixia fisicament al primer cartell electoral quan encara tenia alguna decencia política. Entengui que la seva indigència política, posi nerviós a Quim Torra i a tots en general.

Publica un comentari a l'entrada

16 Comentaris

  1. Joder,es que es para cabrearse,`pero quién hace la política actual catalana.Ahora en lugar de uno a la contra ,tenemos el famoso trío triunfante en Andalucía.¿Pero no es suficiente,lo que ya ha pasado?.Pero alguien puede pensar,que no se van a celebrar los juicios.Habrá sentencia,recursos... Pienso que las luchas internas en el independentismo y la lucha por el poder,sobretodo de los segundones,será otro problema añadido.Esto es un lío y lo es porque socialmente nada tiene que ver un votante de la CUP,con uno de Esquerra y otro de la antigua Convergencia,que no hombre que no.
    Eso es agua,aceite y amoniaco,si los pones en un embudo de decantación,ocupan su espacio separado,no se mezclan,por mucho que los agites,al final se vuelven a separar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Car res, no hablo de nada de lo que me comentas en el escrito. En Cataluña hacen política los políticos del Gobierno, de campanario, pero política. Sánchez y su Gobierno también hacen política, menor y condicionada por los diputados que tienen, pero el trío de Andalucía no hace política, porque no saben ni pueden, ni les interesa.

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ni catalán ni español, todos pierden.

      Elimina
    2. Ninguno, ninguno CHILOÉ, ninguno...Guste o no. Ninguno

      Elimina
  3. Sanchez es muy idiota, pero no un poco, idiota para siempre. Y la izquierda en este país no sabe a donde va y lo que es peor, no sabe a donde quiere ir; a la derecha le pasa lo mismo, a la de Madrid y a la de Barcelona, que ambos no son más que una cuadrilla de niños pijos en busca de eslogan fácil, ambos coartados antes por lo politicaamente correcto y ahora por el espíritu patrio, menuda tropa. Esto, con esta gente acabará mal. ¿Que es eso de relator? se parece a Terminator, hay parlamentos por doquier en todos los sitios, y ahora necesitamos un relator, eso si, por amor al arte que diría la ínclita...Pues pongan cámaras y taquigrafos, idiotas...
    Y encima es novedad, como dijo ayer Alfonso Guerra que el libro esta hecho por quien lo firma, joder Guerra es un "monstruo", me encanta... "Guerra for president", con sus defectos pero es buenísimo.

    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Por Dios ¡¡¡. Los Ronaldos siempre pensaron en él cuando se inspiraron en esta canción:

      https://www.youtube.com/watch?v=U_bpBcpjOmQ

      Elimina
    2. ¿Un 'indiota' es un tío al que les gustas los Indios?.

      Elimina
    3. Siiii ¡¡¡ FRANCESC, a los de las tribus INDIOTAS ¡¡¡¡

      Elimina
    4. que no tenen res a veure amb los 'INDIOSEXUALES' que són els indis tril·liris...

      Elimina
  4. Daniel, hay tontos que tontos nacen, hay tontos que tontos son, y hay tontos que vuelven tontos a los que tontos no son. Guerra está más Gaga que la lady. Guerra fue el primer filibustero parlamentario, ahora no es nada, pura basura intelectual.

    ResponElimina
  5. No entiendo que alguien admire a Guerra, hay gustos para todo. Ya decían que tenía éxito con las señoras, incluso, en su loca juventud.

    ResponElimina
  6. JÚLIA, es poc més que un vell carcamal que toca més quarts que hores, i ja en fa bastant de temps que és i es comporta així, Guerra, és les restes del poc que havia estat anys ha, corrompudes en la seva pobre i miserable dialéctica de bufó tranuïtat.

    ResponElimina
  7. Ho has explicat molt bé. Però vols dir que el que faci O deixi de fer l,arrimadas o cap altre hauria de posar nervios o tranquil al president? On és el president amb O sense arrimades...aquesta és la qüestió!

    ResponElimina
  8. No es posa nerviós el President, és la Arrimadas la que està nerviosa, o histérica....

    ResponElimina
  9. Guerra sempre ha estat així,el portaven a atiar les masses de la futura Tabarnia quan els vots anaven de baixa, n'ha dit sempre de molt grosses en contra dels catalans i la resta, d'aquelles pòlvores venen els llots actuals i el sentiment independentista, ha fet més independentistes ell -i molts com ell- que no pas en Puigdemont.

    ResponElimina