{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

FEMINISTES DISLÈXIQUES


A vegades pasen coses difícils d'explicar-se i més encara d'entendre. Els fets varen succeír a Saragossa uns dies després de la posada en llibertat de 'la manada', el juny de 2018, quan van multar una dona per escriure 'yo te creo' en un pas de vianants del passeig Echegaray de la capital aragonesa. La multa no va arribar fins al passat mes de febrer. La dona que prefereix ometre el seu nom darrere del protagonisme grupal i no individual: forma part de les "Feministes dislèxiques". Explica a el diario.es que havien aparegut per Saragossa pintades de "Viva la manada", i que unes quantes dones van decidir repartir-se en grups per la ciutat per ratllar aquests missatges i canviar-los pel "yo te creo". "Fins i tot traiem el 'sí' del missatge perquè fos més curt i trigar menys", apunta entre rialles.

Estava pintant, diu, "mentre algunes companyes vigilaven, i va aparèixer una patrulla de la UAPO (Unitat de Suport Operatiu de la Policia Local). Em van treure tot i tractar de donar-me lliçons de civisme. Van ser molt borts". Assegura que va tractar de "negociar, dient-li que pintava perquè les dones ens sentim violentades i que la meva manera d'expressar la ràbia era aquesta".
La multa podria ser de 100 a 600 euros per infracció lleu tipificada en l'article 37.13 de la Llei orgànica sobre protecció de la seguretat ciutadana (coneguda com a llei mordassa). La sanció definitiva va trigar gairebé sis mesos a arribar, i, finalment, se li va aplicar l'esglaó més baix: 100 euros. Abans de conèixer l'import, van organitzar un "vermut antipatriarcat" en què van treure al voltant de 300 euros, "ja tenim una caixeta per si en vénen més", assenyala.
La primera pregunta que em ve al cap és (i no es demagògia) si haguessin estat una colla de nois joves els autors de les pintades, ¿la UAPO els hauria multat?. reflexionem-hi, però quasi segur que no.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris