Hi ha notícies que sorprenen i indignen. i que un necessita llegir-més d'una vegada per assegurar-se que són certes. Aquest el el cas de la notícia del digital público on el titular deia "Apunyala 24 vegades la seva dona i rebaixen la seva pena a la meitat perquè la víctima tenia un amant".
La sentència és absurda i està tan allunyada de la justícia com Silvia Capanini, la jutgessa que l'ha dictada, del seny, d'un mínim de decència. Senzillament, no mereix cap respecte. Al·legar que el fet que la dona tingués un amant va provocar "una barreja d'ira i desesperació, profunda decepció i ressentiment" al marit, el que el va portar a cosir-la a punyalades és una autèntica barbaritat i obre un perillós precedent
No hi ha amant ni sentència que justifiqui un assassinat. Mai, ni tan sols que serveixi com a atenuant. Tan bàsics som els homes que som incapaços de contenir emocions fins al punt que aquestes ens porten a matar (i una jutgessa a disculpar el crim parcialment)? Segons la magistrada italiana i els que pensen com ella, sí, som així de bàsics, tant com que davant d'una dona escotada o en minifaldilla som incapaços de no deixar anar algun improperi ... i la culpa no és nostra, sinó d'ella que vesteix com vesteix.
No és l'únic cas d'estranya aplicació de la justícia, també a Itàlia, en aquest cas un jutge ha rebaixat la condemna a dos violadors d'una noia de 22 anys, per què.... la dona violada era molt lletja i masculina
La sentència de Capanini criminalitza la víctima, la dona assassinada, com si tenir un amant fos un crim, com si tal acte justifiqués parcialment 24 punyalades. I el cas del tribunal d'apel·lació d'Ancona, integrat per tres jutgesses, que va absoldre als suposatys abusadors fent seus els arguments d'aquests. És a dir, que la noia tenia un aspecte molt masculí, era lletja i que no els agradava per a res, fins al punt que el presumpte autor de la violació la tenia registrada en el seu telèfon amb el nom de "víking", és delirant.
Es pregunta la gent sovint: qui jutja als jutges, ningú pel que es veu, però decisions com les dues que he explicat fan creure molt poc en l'equitat i exemplaritat de la justícia.