Abans que ens puguem perdonar els uns als altres, ens hem d'entendre.

Quan es soscava la mentida patriòtica, s'aclareix el camí per a la gran estructura on tots estaran units com una germanor universal, una societat veritablement lliure

L'anarquisme és l'única filosofia que aporta a l'home la consciència de si mateix, que sosté que Déu, l'Estat i la societat són inexistents, que les seves promeses són nul·les i sense valor, ja que només poden complir mitjançant la subordinació de l'home .

El cel ha de ser un lloc terriblement avorrit si els pobres d'esperit hi viuen.

L'Estat és l'altar de la llibertat política que, com l'altar de la religió, està concebut amb el sol propòsit del sacrifici humà.

El major pecat imperdonable per la societat és la independència de pensament.

El significat de l'anarquia ha estat interpretat com l'estat de major desordre, és per que han ensenyat a la gent que els seus assumptes estan regulats, que ells són governats sàviament, i que aquesta autoritat és una necessitat.

La corrupció de la política no té res a veure amb la moral, o la laxitud de la moral, de diverses personalitats polítiques. La seva causa és merament material.

La història del progrés està escrita amb la sang d'homes i dones que s'han atrevit a abraçar una causa impopular, com, per exemple, l'home negre al dret del seu cos, o el dret de la dona a la seva ànima.

La majoria es preocupa poc pels ideals i integritat. El que anhelen és pantalla.

La política és el reflex de l'activitat comercial i industrial del món.

A les persones se'ls insta a ser patriotes... Sacrificant als seus propis fills.

Els mètodes i mitjans no poden separar-se de l'objectiu final.

Moltes vegades penso que nosaltres, els revolucionaris, som com el sistema capitalista. Traiem dels homes i dones el millor que posseeixen, i després ens quedem tan tranquils veient com acaben els seus dies en l'abandonament i la soledat.

Perquè la dona arribi a la seva veritable emancipació ha de deixar de banda les ridícules nocions que ser estimada, estar compromesa i ser mare, és sinònim d'estar esclavitzada o subordinada.

Prefereixo tenir roses a la meva taula que diamants en el meu coll.

Requereix menys esforç intel·lectual el condemnar que el pensar.

Si l'amor no sap com donar i rebre sense restriccions, no és amor, sinó una transacció que mai deixa d'insistir en més o menys.

Si no puc ballar, la teva revolució no m'interessa.

Totes les guerres són guerres entre lladres massa covards per lluitar, que indueixen als joves homes de tot el món a fer la lluita per ells

Tots els esforços per al progrés, per a la il·luminació, per a la ciència, amb fins religiosos, polítics, i la llibertat econòmica, emanen de la minoria, i no de la massa.

Un canvi social real mai ha estat dut a terme sense una revolució ... Revolució no és sinó el pensament portat a l'acció.

Una societat té tots els delinqüents que es mereix.


                                           * * *