L'organització d'Eurovisió ha assegurat que la ikurriña "no està prohibida" de manera expressa i que la seva inclusió dins d'una llista d'emblemes prohibits durant la celebració del festival és només "un exemple" del tipus d'ensenyes que no es podran mostrar al certamen que se celebrarà a Suècia el proper 14 de maig. L'organització ha assenyalat que tan sols estan autoritzades les banderes oficials dels 42 estats participants, així com les ensenyes amb presència a l'ONU. 
D'aquesta manera, les banderes de caràcter local i no pertanyents a un Estat reconegut no es podran exhibir. La presència de la ikurriña en la polèmica llista negra, en la qual també s'inclou la bandera de l'Estat Islàmic o de Kosovo, entre una desena d'elles, seria una mostra de la prohibició de banderes locals. En declaracions a Ràdio Euskadi l'organització ha mostrat les seves disculpes per si la presència de la Ikurriña ha pogut molestar i ha afegit que es vigilarà l'exhibició d'ensenyes prohibides.



No entenc per què els bascos s'han molestat per la prohibició, haurien d'estar orgullosos i considerar-se afortunats de la que la ikurriña no onegi en el que realment s'hauria de prohibir, per hortera, friki, camperol i de mal gust con és el festival d'Eurovisió, això si que s'hauria de prohibir per dignitat no ja pròpia, sinó aliena, que estem al segle XXI i un espectacle tan lamentable com el d'Eurovisió és una vergonya, a no ser, que puguessin cantar al Festival els migrants, els refugiats als qui no els deixen entrar en aquesta Europa tan solidaria amb ells, que malbarata milers d'euros en aquest obscé i fastigós festival mentre els fa fora de les seves fronteres o els mantè amuntegats en vergonyosos camps de refugiats. Eurovisión: 0 points.