Els 860 veïns del poble de Benizar, a Múrcia, han decidit que no participaran en les eleccions generals del proper 28 d'abril en protesta per l'abandó del medi rural de la política. És més, la seva protesta s'estendrà també a les autonòmiques i municipals del mes de maig. En declaracions a La Sexta, veïns d'aquesta localitat han explicat que ho fan perquè es faci visible l'abandonament al qual estan sotmesos, amb carreteres plenes de sots i amb el centre mèdic més proper a 50 quilòmetres. A això se suma que ni els polítics han volgut fer campanya al poble, el tauler per als cartells electorals està buit. "Aquí es veu l'ambient de campanya que hi ha", ironitza un dels habitants d'aquest poble, situat en el límit entre la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa.
Haurien de seguir aquesta actitud uns quants pobles més del país i no només els pobles sinó algunes ciutats d'aquesta Espanya abandonada, de la qual s'han recordat per uns dies els polítics, però que la oblidarán amb la mateixa rapidesa de la qual se n'han recordat.
No som 'paletos' deia una veïna de Benizar, ens agrada viure aquí, un aspecte que a aquests polítics ni els preocupa ni els interessa, són incapaços de comprendre que precisament el futur resideix en aquests pobles petits, aïllats, mal comunicats en més d'una ocasió, pobles productius, poc contaminants i que donen als seus ciutadans una vida molt més sana que a la ciutat. Com ho van a saber aquests polítics de tercera, a entendre, a comprendre que viure en un poble és una opció tan digna com fer-ho en una ciutat, amb avantatges afegides i algun inconvenient, com la poca atenció del Govern cap a ells des de manteniment de carreteres, atenció hospitalària, etc...; i és per això que aquests 860 veïns de Benizar en un acte de dignitat i rebel·lia han decidit no participar en les eleccions generals, autonòmiques i municipals, i suposo que tampoc en les europees.
Lluny, a les antípodes de Benizar están els veïns de Coripe, a Sevilla, aquests pertanyen al gremi dels 'paletos' miserables, que és una altra vessant de poble bastant extesa.