El maig de 2017, la Guàrdia Civil va entrar a l'immoble de Les Corts de Sandro Rosell. En un instant va canviar la vida de l'expresident del Barça en ser acusat d'un presumpte blanqueig de capitals i organització criminal. I no tornaria a veure el sol fins a 21 mesos més tard, en el que és l'empresonament preventiu més llarg de la història a un acusat d'un delicte econòmic. La jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va dictar ordre de detenció provisional i en aquest temps li va denegar fins a tretze vegades la petició de llibertat condicional. Ahir, la justícia declarava l'absolució de Rosell i la resta d'acusats.
Més greu encara és el cas del conseller andorrà de Rosell Joan Besolí, el seu fill a poc d'estar ell ingressat a la presó va tenir un accident d'hípica del qual va quedar tetraplègic i la Jutgessa Lamela li va denegar poder visitar-lo a l'hospital. Ho explicaven en el seu dia a Crònica Global. 
Seria bo recordar que la Jutgessa Lamela és la dels suposats terroristes d'Alsasua per una baralla de Bar amb Guàrdies civils, mentiders per cert. Aquesta senyora és un càncer per al propi sistema judicial, un càncer que caldria eradicar pel bé de tots, porquè el que em pregunto és a quants innocents haurà enviat a la presó, innocents que per falta d'un bon advocat o atenció mediàtica s'estan podrint en ella.
Amb Sandro Rosell -i amb el seu gerent Joan Besolí- s'ha comès una injustícia manifesta, amb un ús abusiu de la presó provisional. La família ha viscut un calvari, no només perquè el fiscal demanava també presó per la seva esposa Marta, sinó perquè els van bloquejar els comptes i els van embargar el patrimoni. I la seva honorabilitat va saltar pels aires. Tot això en un inexplicable cas en què la presumpta part perjudicada, la Confederació Brasilera de Futbol, ​​negava que hi hagués hagut cap perjudici a les seves arques. I fins i tot el Senat del Brasil va considerar que no hi havia res a dir.
Tot va començar amb les investigacions d'una trama de suborns de la FIFA, on apareixia el nom de Ricardo Teixeira, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, ​​pel contracte de 24 partits amistosos de la canarinha, que podria encobrir comissions il·legals pagades per Rosell, la empresa va gestionar els contractes televisius, informen a la vanguardia.
Lamela, amb la seva presó preventiva, va condemnar a un innocent a 643 dies de presó per res. Es podrà argumentar que l'absolució és la demostració de la capacitat de correcció del sistema. Però el mal causat a Rosell i la seva família en el terreny econòmic i en la seva reputació és irreparable, i és possible que ningú pagui per això, ni tan sols algunes plomes que van embrutar la biografia d'un innocent.
Deia ahir algú a Rac1, que Rosell havia patit la condemna del codi postal, i recordava també les amenaces del ministre Wert per la implicació de Rosell com a president del Barcelona en el Concert per la llibertat i la Vía catalana, i algun altre acte que va molestar i molt al ministre de mala educació. Podria ser, sinó no s'entén tot aquest maleït embolic.