Sabut és que un ajuntament és un ens amorf i consuetudinari, la principal missió del qual ens és cobrar per tot i més als ciutadans a canvi de poca cosa. 
Ho dic ara que s'acosten les eleccions municipals per què els semovents de dues cames ens ho pensem a l'hora de regalar el vot a algún sotacarro incompetent il·lustrat amb pretensions de ser alcalde..., i dic ser, que no exercir, que seria una altra  cosa. I sí,  ja sé que fins i tot a vegades fan coses i les fan bé, encara que tinc la percepció que és més per inercia que per convenciment, capacitat i ganes de fer-ho. I succeeix tambè que a vegades tenen aquell punt naïf-ecologista d'estar per casa que els fa sovint, ensenyar la ceba. 
L'Ajuntament de Sabadell, no se si en l'epoca Farrès o la posterior amb Bustos (aquell que es varen petar per poca cosa i molta enveja els exFarrés, ajudats pel nepotisme i veleitats del personatge que tot s'ha de dir)... el que deia, l'ajuntament de Sabadell, quan arrencava un arbre per malmés deixava enganxadeta al terra amb dos bisos una placa que resava:

HEM ARRENCAT AQUEST ARBRE PER MALMÉS, PROPERAMENT SE'N PLANYARÀ UN ALTRE DE LES MATEIXES CARACTERÍSTIQUES O SIMILARS...


Escric de memòria, copsat encara per la impressió que em va causar el text en el seu moment, fins el punt d'emocionar-me. Ara bé, el pas del temps ha esborrat el text de la placa, però l'arbre que havia de substituir al malmès encara no hi és, ni se l'espera. I d'això en fa molt de temps, tant que ja ho vaig comentar a les anteriors municipals, però, com diria Julito Esglesies, la vida sigue igual, com la mosca i el fanal i el fanal i la mosca. Ço és un ajuntament, o com li agrada escriure al Miquel: Ay untamiento.