Aquest manifest l'he rebut via Facebook, por semblar demagògic però hi toca, ho parlàvem aquest matí amb la Nuri quan han dit per la radio que ja s'havien recaptat 1000 milions per restaurar la Catedral de Notre dame, una Catedral de l'Èsglésia católica. No sé el que val tot el de valor que varen retirar amb la cadena humana, però segur que val molts, molts diners, però la restauració de Notre Dame se l'hauria de pagar l'Església de la seva propia butxaca, i no els ciutadans o els donants d'empreses. Posats a donar diners solidaris com s'explica en l'escrit, hi ha llocs on fa molta més falta destinar-hi diners. Pot semblar una veritat incómoda, però és molt realista i atinada, al cap i a la fi l'Església no es mereix massa ajuda vistes les seves contraprestacions. Que es venguin patrimoni que en tenen molt i adquirit de manera poc neta en general.

"Hem perdut el cap. Estic flipant, em sento estafada, indignada, em fa mal la ment i el cos, sento com si m'haguessin donat una pallissa de realitat. En 12 hores s'han recaptat més de 700 milions d'euros per restaurar la Catedral de Notre Dame. És un símbol de culte catòlic, seu de l'arxidiòcesi de París, la capital de França, un dels monuments més populars de la capital francesa i del món sí, però no deixa de ser un edifici. No hi ha diners per a res però sí per això.
Mentre tot el planeta mira a la Catedral de Notre Dame, penja fotos dels seus viatges i escriu ben gran que se li trenca el cor, sapigueu que se segueixen convertint a la mar 200 quilos de plàstic per segon, segueixen morint 8500 nens de fam cada dia, a l'Índia hi ha 4 violacions cada hora i en el món 137 dones són assassinades cada 24 hores.
Cada dia, 41.000 nenes es casen sense haver complert els 18 anys, gairebé 160 persones al dia arriben en pastera a Espanya fugint de la fam i de l'horror, SEOM ha estimat que el nombre de nous casos de càncer diagnosticats a Espanya en l'any 2019 arribarà els 277.234, un 12% més que el 2015 ...
Avui mateix el riu Paraguai ha patit la seva major crescuda i ha deixat 88000 desplaçats, sense llar. Avui mateix el cicló Idai provoca un dels més grans desastres naturals de l'hemisferi sud que ha afectat el sud-est d'Àfrica, en concret a Moçambic, Malawi i Zimbabwe, i l'ONU l'ha qualificat com devastador. Avui mateix s'ha ha sabut que ja són 370.000 els morts a Síria.
Així podria seguir i seguir i seguir.
Deixem de ser tan instagramers, posturetes i hipòcrites. Preocupem-pel futur, pel que deixem, pel que som, pel que volem ser. Hem de preocuparnos pel planeta, és URGENT. La Catedral de Notre Dame pot esperar, els nens que moren de fam, els oceans sense esculls de coral, la disminució dràstica d'abelles pol·linitzadores, la colpidora quantitat de malalts per les merdes que mengem i els desastres naturals NO poden esperar. Centrem-nos en l'important d'una puta vegada si us plau."

#planeta #planet #tierra #sol #vida #ecologia #medioambiente #noalaguerra #nature#agua #earth #green