La presidenta del Congrés, Ana Pastor, va descobrir aquest dilluns el retrat a l'oli de Felip VI, realitzat pel retratista Hernán Cortés, que ha costat 88.000 euros i que a partir d'ara presidirà el conegut com a Saló de Ministres.
Aquesta és l'estança on es reuneix la Mesa de la Cambra i que forma part de la zona del Palau de la Carrera de San Jerónimo reservada al Govern, on en ocasions es reuneix el Consell de Ministres. Es tracta d'una sala on no entren ni els mitjans de comunicació ni les persones que visiten la institució.
El nou quadre de Felip VI ocuparà el lloc que on fins ara lluïa un retrat del seu pare, el Rei Joan Carles, obra del pintor Ricardo Macarrón, i que romandrà en un dels laterals del Saló de Ministres.
Per a la Cambra es tracta del primer retrat oficial del cap de l'Estat, l'adquisició es va acordar al juny de 2018 en comprovar que, després de complir-se quatre anys de la seva arribada al tron, el Rei seguia sense comptar amb un retrat pictòric en la institució i només disposava de fotografies.
Després de consultar amb Sarsuela i remenar el nom de tres artistes, la Cambra es va decantar finalment per Hernán Cortés, considerat un dels millors retratistes del panorama pictòric espanyol. L'artista va enviar un primer pressupost, però el Congrés ho va considerar molt alt i li va demanar un altre més ajustat i en la mitjana del cost que estan pagant altres institucions per fer-se amb un retrat social del Cap de l'Estat.
Finalment, el passat mes de desembre, es va acordar amb l'autor un preu de 80.000 euros més IVA (un total de 88.000 euros), segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries. Units Podem votar en contra de l'encàrrec al·legant que consideren aquests retrats un "anacronisme". Per cert observin ses ciutadanies com està assegut el monarca, així al metro no s'hi asseui, l'acusarien de manspreading, és clar que sa majestat si ha de saber el que és un metro, però dubto que hagi pujat alguna vegada en ell. A més, segur que Abascal hauria preferit que l'haguessin pintat damunt d'un cavall que és com s'han de ubicar els reis en un quadre anacrònic.
El nivell de respallada, servilisme i llepaculisme a la Corona fa vergonya aliena i es manté fins i tot en absència del rei. "Dirán ustedes si he acertado o no. He querido hacer un gravado...deia el pintor" i ses senyories es barallaven per dir la bajanada més alta: "Sí, sí, ha acertado. Es el rey. Es maravilloso. Es precioso. Tiene una mirada. Sí, sí, parece que te mire, eh?", etc. Fins i tot el nom del pintamones és anacrònic: Hernán Cortés. I és que aquest retrat és un anacronisme, i no ho sé, però diria que es podria tractar d'un cas flagrant de malversació de cabdals públics. Llarena investíguemelo!.