A l'estiu del 2015 Jurgen Klopp va passar a entrenar el Liverpool, en fa doncs quatre anys, sabeu quans titols ha aconseguit?: zero, cap, ni un. Fins aquí tot el seu mèrit com a entrenador a Anglaterra. De fet Klopp l'ùnic que ven és imatge, és una espècie de Cayetana, i poca cosa més, com demostren els seus pobres resultats amb el Liverpool. He vist molts partits de la lliga anglesa a MOVISTAR+, i el Liverpool es un equip normalet amb bastants dificultats per guanyar molts dels seus partits, en una lliga molt competitiva, però en la que no hi ha cap equip mrealment bo, important, el mateix City de Guardiola, és un equip molt justet. Però el que si té la lliga anglesa que no té l'espanyola, és aquesta competitivitat, que fa que s'hagi de lluitar els 90 minuts de cada partit. El Barça molts partits els guanya tranquil·lament amb els jugadors anant al tran tran amb Messi caminant pel camp. Però com Messi i Suarez fan molts gols i Ter Stegen ho atura quasi tot, guanyen la lliga i segurament la copa sense despentinar-se.
Però amb aixó no n'hi ha prou per guanyar la Champions, entre altres coses, cal una intensitat i una força física que el Barça no té, i no vull entrar en la bestiesa de l'ADN Barça, perquè aquest ADN ja ha caducat, i no és un problema de Valverde, més aviat és un problema de la directiva per no fichar els jugadors adequats després de la marxa de Xavi i Iniesta, i de Messi, que és alhora la solució i el problema, cal tenir en compte que dels set jugadors d'abans d'ahir a Anfield, 7 pasen dels 30 anys, i, tornant al partit, va ser més demèrit del Barça que mèrit del Liverpool, que insisteixo en els últims quatre anys no ha guanyat cap títol.
Amb Valverde passa una mica com li passava a Florentino amb Del Bosque, és un bon entrenador que guanyava títols pero no tenia una imatge moderna, com té Jurgen Klopp. M'en vaig recordar de Joan Maria Pou, quan va dir el dia del partit de Barcelona que a veure si trobariem a faltar el gol errat per Démbelè, però crec que si haguès fet falta ens n'haurien clavat 5. 
Jo, Dembelé, Umtiti i Coutinho m'els vendria ja al preu que fos, no serveixen per a res, i a Rakitic tambè, per l'edat i perquè és un tap per Ricky Puig o Aleñà, que el poden suplir perfectament... I Messi? no ho sé, a Anfield no se'l va veure a penes, i aixó no és culpa de Valverde ni del club, massa pendent i depenent de l'astre argentí.