LA DISTÒPICA UNIÓ EUROPEA


Diumenge quan anem a votar a les eleccions europées, caldrà que reflexionem després d'haver llegit aquest text de Jorge Majfud, perquè les coses no són com ens diuen que són, ni com voldríen alguns que fossin, per això Europa, la Unió Europea no és una utopia, si no una distòpia que com a tal no va camí d'arribar enlloc.

UNA IL·LUSIÓ UNIVERSALEns informen que vivim en un món, "globalitzat", però els únics que encara no s'han adonat del seu significat, són ells, els responsables de la globalització. Com a pràctica, la "globalització" és gairebé tan antiga com el cristianisme. Però ara val per si sola; és una ideologia, amb la particularitat històrica que va ser precedida per la seva pròpia realització. La seva interpretació també és particular i sempre contradictòria: integrar significa absorbir, conèixer significa ignorar, diversitat cultural significa uniformització, informar significa deformar, riquesa significa diners, etcètera.
Les fronteres segueixen sent les mateixes per als pobres, i fins i tot s'han tancat encara més que abans; però, han estat esborrades de cop per deixar passar a Diners, portador de noves promeses de riquesa en aquells països pobres que, aneu a saber un per què, han vist augmentar la seva pobresa. Tot per la qual cosa es podria dir, sense por d'equivocar-nos, que en el nostre món globalitzat les fronteres han estat substituïdes per filtres.

La cultura i l'educació ja no uneix; separa. Totes dues, han estat sotmeses al poder dels diners i li serveixen a ell per ordenar-ho en castes i acumular-lo en dipòsits invisibles. A les noves universitats ja no els importa la saviesa, la recerca de la veritat, sinó un únic i monòton objectiu: la creació d'ens competents. 
El nord representa tot el que té de primitiu l'home: la necessitat desbordada de poder, l'acumulació i el consum. Tots aquells valors espirituals que van sorgir després del mesolític comencen a ser deixats de costat. La reparació no està a prop (només els evangelistes veuen les coses eternament pròximes), perquè també la històrica rebel·lia de la joventut ha estat adoctrinada per la publicitat i per l'èxit aliè.
Estem d'acord que cal canviar. Però, ¿en quina direcció? En direcció nord? Una cosa ha de quedar clara: hi ha canvis que només pot generar-una societat en el seu conjunt. Per tant, no és vàlid aquest precepte ideològic resumit en la màxima: "a qui no li agradi, és lliure de canviar de canal" Aquesta frase, tan estimada pels profunds filòsofs de la faràndula, és contradictòria, ja no només amb la tan esmentada idea de la globalització sinó, sobretot, amb la més primitiva idea de societat.
Jo, almenys, no estic en contra del Nord ni d'una globalització. Per contra, li donaria suport amb entusiasme. Això sí, sempre que Globalització signifiqui "diàleg" entre cultures, entre pobles i entre individus; un veritable intercanvi de símbols i de béns materials, i no la simple imposició de llengües, ideologies socials i econòmiques, no la imposició de costums monoculturals que han portat a la supressió de desenes d'idiomes amb els seus coneixements propis del cel i de la terra, alhora que una espoliació de recursos naturals que no només atempta contra les comunitats econòmicament més febles, sinó contra el planeta sencer.
Però no siguem ingenus. No oblidem que els diners no accepten cap altre tipus d'associacions que no siguin associacions de capitals. Qualsevol altra aliança, social o espiritual, serà condemnada pel Èxit. Recordin: menys el riure i el sofriment tot és una Il·lusió Universal: Èxit i Diners no existeixen sense el valor que és concedit per aquells que són perjudicats per l'Èxit i pel Diners. - Jorge Majfud

Per cert, algún dia sabrem perquè aquestes associacions de capitals han donat amb tant interés veu a Greta Thunberg; és si més no sospitós.
Comparteix:  

Comentaris

  1. A nuestra edad no deberíamos dejarnos engañar.
    1)El mundo está globalizado desde que Colón poseyó América en nombre de España.
    2) El mundo está esclavizado desde los orígenes del Antiguo Testamento, que refleja con exactitud, como los Egipto esclavizaba a las tribus hebreas; como los sumerios traficaban con los asirios, mientras estos esclavizaron a las acadios.
    3) Por el otro lado estaban los toltecas, los olmecas , los mayas , los chibchas, los aztecas y todos buscando esclavos para arrancarles el corazón en honor a no se que dioses.
    4) El sometimiento del hombre por el hombre existe escrito desde que Caín mató a Abel.
    5) Sólo juntos podemos hacer frente a una industria desaforada china; a una invasión industrial hindú; a una potencia nuclear americana y a un sometimiento ruso en lo tocante a energía gasistica.
    6) Si Europa se vuelve monosecular al estilo años 70, con estaditos de la señorita Pepis (Lienchestein, Andorra, San Marino, Bulgaria, Polonia, Austria, Mónaco, Serbia, Bosnia, Eslovenia, Herzegovina, Croacia, Rumanía, Portugal, Montenegro, Bélgica, y en menor medida, pero en soledad y por su cuenta, España, Francia, Italia, Alemania, Holanda...) dejemos de lado Suiza y El Vaticano, que allí sólo hay dinero y este no quiere que se le mire, seremos, insisto, barridos del mapa.
    7) No hay más remedio que ir juntos, nos guste o no, y la prueba está en Gran Bretaña, en la competitividad y en los aranceles que se hacen anticompetitivos y te impiden comercializar globalmente, volvemos a lo mismo, para poder subsistir.

    Todo lo demás, la vuelta atrás incluida, será un desastre para el futuro de Europa.


    ResponElimina
  2. como diria aquell, juntos pero no revueltos. Tens molta raó en el que dius, però el problema rau en que Europa no va en la direcció correcta, i Gran Bretanya encara menys. El futur d'Europa ja és un desastre, de fet, Europa no és més que un enorme Balneari decadent, un gran geriàtric físic i mental.

    ResponElimina
  3. Sí, això de la nena, el canvi climàtic i la resta, tan promocionat, em resulta sospitós. No ens enganyem, Europa, i el mon en general, sempre han estat galdosos. No sé com serà el futur però el passat no és gaire estimulant. En algun moment ens va semblar que anàvem bé perquè érem joves i ens van vendre la moto, com a la Greta.

    ResponElimina
  4. Te tota la fila de ser un muntatge de cara a la Galeria, per distreure al personal mentre no fan res per redreçar el canvi climàtic.

    ResponElimina
  5. Es que no nos acordamos de como estaba España,antes de entrar en Europa,ese es el problema.Exigimos,criticamos,echamos culpas,pero hemos olvidado la industria contaminante,las malas carreteras,los trenes que no llegaban,los conatos de golpes de estado...Lo malo interesa olvidarlo.Hoy sería un desastre salir de Europa,mucho más que Cataluña saliera de España.
    Qué hubiese ocurrido,si nuestros socios europeos no nos prestan los 50 000 mil millones en la crisis pasada,muy sencillo los jubilados cobrariamos en pagarés patriotas,estampitas.Ya lo notaron los abueletes griegos.Juntos somos fuertes

    ResponElimina
  6. España, antes de entrar en Europa estaba mucho mejor, gracias. Los 50 mil millones los prestaron a los Bancos, no a los españoles, y los hubieran prestado igual, de hecho estamos en Europa porqué no podemos estar fuera de ella. En cuanto a los abueletes griegos, claro que lo notaron por culpa precisamente de Europa, de Alemania concretamente y de sus bancos,y no del Gobierno de Grecia.

    ResponElimina
  7. Osea,ahora resulta que los despilfarradores,los que gastan lo que no tienen en este caso los griegos,son los que no tienen culpa,vale pues venga a seguir su ejemplo.El banco de Europa,que dejó el dinero,sus fondos son el resultado de los superávit de Alemania y otras naciones europeas que lo tienen,que en lugar de colocar esos fondos en naciones deficitarias,podían haberlos colocado en otros activos mucho más rentables,pero al ser socio esos fondos fueron para Grecia,España,Italia..Eso es Europa,algún día puede ser que sea al contrario y nuestro superávit vaya a Alemania que lo necesite.
    Cataluña,por su mala cabeza,no puede cubrir su déficit,ya que sus bonos son basura,kaká,así que tiene que cubrirlo España,que a su vez cubre con los fondos europeos,así está la cosa.Viva Europa,que nos tiene contentos a los jubilados,como nunca.

    ResponElimina
  8. los griegos no despilfarraron, los bancos alemanes que operaban alli actuaron con el culo, ESE FUÉ EL PROBLEMA. El 'deficit' Catalunya lo acaba de cubrir este mes, mira por donde y los de los bonos basura es una cuestión de táctica política, no económica. ¿Por qué crecemos más que España y tenemos mucho menos paro? ALGO SE ESTARÁ HACIENDO BIEN, DIGO YO. ¡AH!, de los fondos europeos Catalunya recibió pocos, eso fue para la Duquesa de Alba y otros latifundistas, y mi pensión no me la paga ni España, ni Catalunya ni Europa, me la pago yo con lo que coticé a lo largo de mi vida laboral (técnicamente)
    Por cierto, y hablando de la pensión, España me roba cada mes 400 euros que me descuenta de IRPF de la pensión.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada