Si l'art falla avui en aquest país, i aparentment també a França, es deu al fet que no hi ha esperit de rebel·lia; no hi ha idees noves que sorgeixin dels artistes joves. Aquests pretenen el mateix que els seus predecessors, si bé intentant superar-los. En art, la perfecció no existeix. I sempre es produeix una pausa artística quan els artistes d'un període determinat s'acontenten amb reprendre el treball d'un predecessor en el punt on aquest l'ha abandonat i amb intentar prosseguir el que feia. D'altra banda, quan un tria una cosa que pertany a un període anterior i l'adapta al seu propi treball, aquesta línia pot resultar creadora. No és nou el resultat; encara que sí que és nou en la mesura que procedeix d'una línia original. L'art ve produït per una sèrie d'individus que s'expressen personalment; no és una qüestió de progrés. El progrés no és més que una pretensió exorbitant per part nostra.

¿El gust? un costum

P.C.- Per a vostè, què és el gust?
M.D.- Un costum. La repetició d'una cosa ja acceptada. si es comença de nou diverses vegades alguna cosa, es converteix en el gust. Bo o dolent és el mateix, és sempre gust.

AMALFITANO, també emulava a Duchamp.

Marcel Duchamp. Artista provocador, escaquista de gran nivell, teòric de l'art, revoluciona l'estètica del segle XX alliberant els suports (objectes del comerç, l'urinari, jocs de paraules, desviacions, alteracions, etc.) i exigint de l'espectador que realitzi la meitat del treball estètic amb el seu treball intel·lectual.