ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

MIGRANTS? AIXÒ NO TOCA


Cap institució ha buscat els 22 cossos de les persones desaparegudes aquest dimecres al naufragi de la seva pastera al Mar d'Alborán. Quan la seva barca encara es trobava a la deriva en aigües frontereres i els familiars dels ocupants alertaven 'Caminando Fronteras' de la seva preocupació; des de Salvament Marítim tampoc van mobilitzar cap dels seus recursos per a col·laborar en el rastreig perquè, justifiquen, "estava en zona SAR marroquina" i el Marroc no va respondre a la seva oferta de suport. No obstant això, fins a aquest any, la institució de rescat s'endinsava en aigües de responsabilitat marroquina de forma habitual quan hi havia vides en risc i l'Estat alauita no contestava.
La notícia la publiquen a el diario.es i diria que en cap altre digital en fan menció, i no en portada; de fet, últimament no s'ha degut ofegar ningú a la Mediterrània, ni cap migrant ha saltat la tanca de Ceuta o Melilla amb les seves concertines, tampoc passa res a Veneçuela que de copar portades dia si dia també, ha desaparegut dels mitjans informatius.
Sembla com si hi hagués una consigna de silenciar segons quines informacions en un moment determinat, suposo que de forma voluntària per tots i cadascun dels mitjans, o així hauria de ser en el millor dels casos, però de totes maneres demostra la manca de capacitat informativa d'aquests i no dic ja del rigor que no hi és ni se l'espera. Lluny queda la saturació informativa quan la mort del petit Aylan, o la informació a diari dels rescats de l'Open Arms de l'any passat. Es dóna la casualitat que aquestes informacions han desaparegut dels mitjans de la mateixa manera que el vaixell d'Open Arms ha desaparegut retingut al Port sense poder salvar vides humanes. No crec en les casualitats però si en les coincidències, i és evident que informar sobre les desgràcies dels migrants, com diria Jordi Pujol, ara no toca, això no toca.

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. Y de los bombardeos en Siria...¿quién se acuerda?

    ResponElimina
    Respostes
    1. O Txetxenia, una altra guerra oblidada o silenciada...

      Elimina
  2. Els noticiaris actuals son un desastre, tot i les seves diferències, sovint molt reveladores. Però això d'oblidar el que no toca ha passat sempre, no és d'ara, i no sembla pas que inquieti en excés. De fet hi ha desenes de conflictes sagnants al mon oblidats, o gairebé.

    ResponElimina
  3. Actualment he llegit llibres sobre història contemporània recent i em sobta tot el que passa i no s'explica. Tot i que qui vol, s'informa, ep, no tot es culpa de la classe periodística, que aquesta és una de les virtuts d'internet, per cert.

    ResponElimina
    Respostes
    1. els periodistes tenen el cul llogat, depén de cada mitjà opinen d'una cosa o altres i donen segons quina informació o n'amaguen una altra.

      Elimina
  4. https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Guerras_y_conflictos_actuales

    I encara es queden curts, car hi ha conflictes i violències que no entren en la categoria de 'guerra' però provoquen moltes víctimes. O sigui, que estem de sort, de moment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. són les guerres oblidades, i és cert, encara en falten...

      Elimina