L’ex-alcaldesa de Madrid Manuela Carmena, pregonera de les festes de la Mercè d’enguany, ha reafirmat avui les polèmiques declaracions d'ahir en què vinculava l’auge de Vox amb el procés independentista català. ‘Prendre decisions contràries a la naturalesa de la llei és negatiu. El referèndum il·legal va generar un nacionalisme espanyol exacerbat’, ha declarat en una entrevista a RAC-1. I ha dit que els presos polítics no són presos polítics. ‘En absolut’, ha respost. ‘Crec que quan hi ha hagut un incompliment de l’ordenament hi ha d’haver conseqüències i les conseqüències poden ser penals. No s’han vulnerat drets humans, van actuar contra la constitució i això comporta una responsabilitat’, ha afegit, bo i criticant la presó preventiva en aquest cas i en tots els casos en què s’aplica. 
Ahir Carmena ja va dir: ‘Aquesta pretensió de la declaració unilateral d’independència de Catalunya o el referèndum en unes condicions que mai s’hauria d’haver donat ha perjudicat Catalunya i Espanya. No tinc cap dubte que Vox és una conseqüència en part d’aquest procés. Sabent el dany que fan aquests processos, fem tot el que puguem per col·laborar en la solució’. Avui ho ha reiterat. I no s’ha volgut posicionar sobre si hi va haver un delicte de rebel·lió i ha evitat dir també si una sentència com més lleu possible milloraria la resolució del conflicte. ‘Com a ciutadana sí que crec que és important –com a persona que defensa el diàleg- que el diàleg s’ha de fer sempre de manera independent quean hagi una sentència en un sentit o un altre’.

No cal dir que la xarxa ha començat a cremar i a clamar contra aquestes declaracions de Carmena. Els hiperventilats processistes ja l'estan crucificant, quan Carmena ha dit un munt de obvietats lògiques i atinades en el que és la seva opinió, ja que tan es critica que la gent no pugui opinar, ella ho ha fet dient el que creu, i que - compte - senyors hiperventilats procesistes, una opinió que comparteix més de la meitat dels catalans. Com tambè ha dit que no és justa la dilatada presó preventiva, que compartim gairebè tots.
El principal tema de discrepancia amb la opinió de Carmena és si són o no presos polítics, i mira que és senzill, són polítics presos preventivament, perquè van organitzar un referendum il·legal, i varen estar a punt de proclamar una república secesionista de manera unilateral, el que passa és que es varen ginyar i la república va durar 7 segons. I aquests hiperventilats processistes, en comptes de ficar-se amb Carmena, sense respectar la seva llibertat d'opinió i expressió, el que haurien  de fer és demanar de passar comptes als passarells que els varen enganyar amb la falsa República, als mentiders impunes que están a Brusel·les o a Lledoners, llevat dels Jordi's que no s'enten que fan a la garjola o Carmé Forcadell, tres casos en que si podriem parlar de presos polítics, presos per les seves idées, car sinó no s'entèn.
La intolerancia no ajuda a arribar enlloc, i l'entorn procesista és excessivament intolerant amb tots el qui no pensen com ells (que som molts) i excessivament tolerant i complaent amb els qui els han pres el pel quan deien que aixó de la República era bufar i fer ampolles i alló de lligar els gossos amb llonganises, etc etc.  Recordar tambè als senyors processistes que qui ens roba no és Espanya sinó el clan Pujol, Millet, Montull i algún altre patriota.
Recordar també un aforisme de Fuster: "Qui està disposat a morir per un ideal, està, en el fons, igualment disposat a matar per l'ideal. Totes les doctrines comencen amb uns martirs i acaben amb una inquisició." - Ho tornarem a fer - diuen -  compte amb els il·luminats, són molts perillosos.
Ai Carmena, en quin embolic t'has posat per ser franca i sincera.