AI, CARMENA!


L’ex-alcaldesa de Madrid Manuela Carmena, pregonera de les festes de la Mercè d’enguany, ha reafirmat avui les polèmiques declaracions d'ahir en què vinculava l’auge de Vox amb el procés independentista català. ‘Prendre decisions contràries a la naturalesa de la llei és negatiu. El referèndum il·legal va generar un nacionalisme espanyol exacerbat’, ha declarat en una entrevista a RAC-1. I ha dit que els presos polítics no són presos polítics. ‘En absolut’, ha respost. ‘Crec que quan hi ha hagut un incompliment de l’ordenament hi ha d’haver conseqüències i les conseqüències poden ser penals. No s’han vulnerat drets humans, van actuar contra la constitució i això comporta una responsabilitat’, ha afegit, bo i criticant la presó preventiva en aquest cas i en tots els casos en què s’aplica. 
Ahir Carmena ja va dir: ‘Aquesta pretensió de la declaració unilateral d’independència de Catalunya o el referèndum en unes condicions que mai s’hauria d’haver donat ha perjudicat Catalunya i Espanya. No tinc cap dubte que Vox és una conseqüència en part d’aquest procés. Sabent el dany que fan aquests processos, fem tot el que puguem per col·laborar en la solució’. Avui ho ha reiterat. I no s’ha volgut posicionar sobre si hi va haver un delicte de rebel·lió i ha evitat dir també si una sentència com més lleu possible milloraria la resolució del conflicte. ‘Com a ciutadana sí que crec que és important –com a persona que defensa el diàleg- que el diàleg s’ha de fer sempre de manera independent quean hagi una sentència en un sentit o un altre’.

No cal dir que la xarxa ha començat a cremar i a clamar contra aquestes declaracions de Carmena. Els hiperventilats processistes ja l'estan crucificant, quan Carmena ha dit un munt de obvietats lògiques i atinades en el que és la seva opinió, ja que tan es critica que la gent no pugui opinar, ella ho ha fet dient el que creu, i que - compte - senyors hiperventilats procesistes, una opinió que comparteix més de la meitat dels catalans. Com tambè ha dit que no és justa la dilatada presó preventiva, que compartim gairebè tots.
El principal tema de discrepancia amb la opinió de Carmena és si són o no presos polítics, i mira que és senzill, són polítics presos preventivament, perquè van organitzar un referendum il·legal, i varen estar a punt de proclamar una república secesionista de manera unilateral, el que passa és que es varen ginyar i la república va durar 7 segons. I aquests hiperventilats processistes, en comptes de ficar-se amb Carmena, sense respectar la seva llibertat d'opinió i expressió, el que haurien  de fer és demanar de passar comptes als passarells que els varen enganyar amb la falsa República, als mentiders impunes que están a Brusel·les o a Lledoners, llevat dels Jordi's que no s'enten que fan a la garjola o Carmé Forcadell, tres casos en que si podriem parlar de presos polítics, presos per les seves idées, car sinó no s'entèn.
La intolerancia no ajuda a arribar enlloc, i l'entorn procesista és excessivament intolerant amb tots el qui no pensen com ells (que som molts) i excessivament tolerant i complaent amb els qui els han pres el pel quan deien que aixó de la República era bufar i fer ampolles i alló de lligar els gossos amb llonganises, etc etc.  Recordar tambè als senyors processistes que qui ens roba no és Espanya sinó el clan Pujol, Millet, Montull i algún altre patriota.
Recordar també un aforisme de Fuster: "Qui està disposat a morir per un ideal, està, en el fons, igualment disposat a matar per l'ideal. Totes les doctrines comencen amb uns martirs i acaben amb una inquisició." - Ho tornarem a fer - diuen -  compte amb els il·luminats, són molts perillosos.
Ai Carmena, en quin embolic t'has posat per ser franca i sincera.

12 comentaris:

 1. Carmena se salvó por los pelos de morir asesinada en Madrid.
  Carmena era abogado laboralista en aquel entonces.
  Carmena, al día de hoy es Juez.

  Hace falta tener mucho valor, mucha inteligencia, mucho pudor y mucho sentido de estado para hablar como ella lo hace.

  Todo lo demás son hiperventilaciones cobardicas detrás de la pantallica, y así nos va.
  salut


  ResponElimina
  Respostes
  1. em sembla que ja no exerceix com a Jutgesa, però parlar parla molt clar. Es una llàstima que np hagi pogut seguir com alcaldessa de Madrid, pensa que va rebaixar molt el deute municipal.

   Elimina
 2. Me ha sorprendido sus declaraciones,pero lo que tengo claro por mi experiencia vivida,son dos cosas.El mundo de Vox siempre ha existido,desde que tengo uso de razón y el mundo independentista,desde que vine a Cataluña muy jovencito.No hay nada nuevo.

  ResponElimina
 3. si, pero VOX estaba dentro del Pp, y Vox aparece precisamente en la denuncia contra Santiago Vidal y todos los del procés. El procés lo que ha hecho es activar a VOX, ante la supuesta tibieza del Pp de Rajoy. Ojo, y cuando de jovencito viniste a Catalunya de independentistas habia tres i l'astròleg, hasta 2012 después de que se petaran el Estatut no empezó a crecer seriamente el número de independentistas, sobre todo gracias a la pasividad de M.Rajoy

  ResponElimina
 4. Que va,el sentimiento hacía el antiguo régimen, nunca ha muerto y perdura.No sabes las charlas que he tenido y sigo teniendo con amigos de Córdoba, el caso de Cataluña es aberrante para ellos pero no el único. Por otra parte el independentismo cuando yo lo encontré no era de 4 gatos estaba intrinsico en muchas familias.Carmela, no lleva razón en sus apreciaciones, pero bueno tiene derecho a exponerlas.Tanto el mundo de Vox como el del independentismo no son consecuencias uno del otro

  ResponElimina
 5. el independentismo hasta 2011 no era más de un 20%, hablo del independentismo real, luego vino el emocional hasta el 48% que fué subiendo poco a poco. Solo hay que ver 10 años atrás los votos que sacaba ERC.
  Y cuando Carmena afirma que el independentismo catalán despertó lo peor del nacionalismo español, creo que acierta plenamente.

  ResponElimina
 6. Tens tota la raó, Francesc, era d'un 17 per cent, més o menys. Un altre tema és el catalanisme. I també l'anticatalanisme, que ja existia. La qüestió de l'extrema dreta és més complexa, és nodreix del tema català però de molts més elements i ha trobat un context europeu favorable, no és tan sols 'hispànic'. Un gran problema és que allò del federalisme sempre ha quedat en aigua de figues i la diversitat peninsular no s'ha entomat mai de forma seriosa, com tampoc generar, via educació, un sentiment espanyol inclusiu i modern.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pel federalisme varen fer caure els mateixos del PSOE a Pasqual Maragall. Quan a Vox, pensa que es l'acusació particular que ha anat contra el procés, neix per aixó, cal no oblidar-ho.

   Elimina
 7. Em queia bé la senyora Carmena però crec que no sap on s'ha ficat, podia haver estat més subtil i curosa en les seves opinions, al capdavall ve a fer un pregó festiu i és pot ser unionista amb més 'diplomàcia'. Ja deia Pla, amb la seva mala milk, que el més semblant a un espanyol de dretes era un espanyol d'esquerres, a veure si tenia raó i tot.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Carmena diu el que pensa i per cert coincideixo quasi bé en tot el que diu amb ella, crec que té dret a dir-ho, sobretot si ho manifesta de manera educada i argumentada sense crispació, passa que a la xarxa hi ha massa hiper-ventilats

   Elimina
 8. Lo único que está claro,es que la señora Carmena quiere seguir en política o al menos lo sondea,tiene todo su derecho,yo le aconsejaría que no lo hiciera,más o menos ha salido por la puerta grande,es mejor así.
  En cuanto a la subida de los independentistas,como muestra de la mala España,evidentemente no estoy de acuerdo,pero el fenómeno social que ha representado el proceso en la Cataluña actual ya se estudiará cuando pase el tiempo,con otra perspectiva y más tranquilidad,que para mi no tiene nada que ver con el independentismo histórico.

  ResponElimina
  Respostes
  1. eso si que es simple, del 20% hasta llegar al 47% todo el mérito es de M.Rajoy, a quien debería ponerle una estatua los independentistas en el centro de la Plaça de Catalunya, y también al buen uso que han hecho los independentistas del mal uso político de Rajoy del tema.

   Elimina