"fotografia de El Periódico - un noi distreu una turista mentre l'altre intenta prendre-li la bossa.

L'escrit que ve a continuació es del 2010, en ell es parlava ja del tema, del gran tema d'aquest estiu, la inseguretat, els robatoris i petits furts a Barcelona. Ja ho deia Madame Bovary: No hi ha res que no hagi passat abans, llevat del que hem oblidat. Fa 9 anys ja es posaven tirites a les portes de les cases per veure si la gent hi era, i fa 9 anys tambè que, com diu Grande Marlaska, segons per quins llocs es passeja, per precaució, es canvia la cartera de la butxaca del darrere a la del davant dels pantalons.

MESURES DEL GOVERN CONTRA ELS PETITS FURTS - 30.4.10

Fa uns anys, un breu d’aquests que surten els diaris tenia un titular sorprenent ”20 anys de presó per robar una pizza a un nen”. D’entrada un es diu: caram! aquests americans (era a Miami) en fan un gra massa, però després tafanejant per internet, resulta que aquest lladregot portava acumulades moltes petites condemnes per robatoris de l’estil d’aquest o similars i en un moment determinat el jutge decidí sumar-li totes les condemnes i en acumular-les condemnar-lo a aquests vint anys, en el ben entès que l’individu era incorregible i eja que no haver-hi res a fer, el millor era enviar-lo dos decennis a la garjola perquè s’ho repensés ben repensat.
Pot semblar una mica exagerat i de fet ho és, però he llegit casos a Barcelona de lladregots que han estat detinguts fins i tot setanta o vuitanta vegades en un any per furts menors. I aixó no pot ser. Semblaria raonable enviar-los una temporada (no cal vint anys tampoc) a la garjola, i sinó a algú que els ensenyes a robar com Déu mana, que en aixó també s’ha perdut l’ofici. De fet un paio que l’enxampen setanta o vuitanta vegades hauria d’anar a la presó per incompetent.
Ara el Govern ha aprovat una llei que permetrà engarjolar a aquests lladregots si acumulen quatre faltes en poc temps, i ja surten veus parlant de desproporcions punitives, quan era un clam de gent demanant que s'actués d'aquesta manera. davant la quantitat de petits i no tan petits furts que hi ha cada dia, sobretot a Barcelona.
La principal novetat de les mesures que es proposen adoptar és que la perpetració de tres petits furts (de 10 euros cada un, per posar un exemple) impliqui una pena de presó de 4 a 12 dies a complir els caps de setmana. L’altra gran novetat és exigir que per a la comissió reiterada de tres faltes de furt comeses en un any –fins ara en són quatre–, si la xifra del que s’ha apropiat fos superior a 400 euros, la pena sigui la presó de 6 a 18 mesos.
Com sempre demanem que el Govern actui contra problemes com aquests que afecten directament a la ciutadania i quan ho fa, el critiquem. Jo trobo la mesura correcta i una manera de disuadir aquest tipus de delinqüencia menor, menor si no t'afecta personalment, clar, i que a més a més és un tipus de delinqüencia que afecta sobre tot a turistes i que dona una imatge dolenta i insegura de en aquest cas  de 
Barcelona.