Ha passat ja un any des que el Col·legi de Registradors va remetre al Govern el llistat de tots els béns dels quals l'Església catòlica s'ha apropiat en virtut de la llei de 1998 que va promoure José Mª Aznar, inspirant-se al seu torn en una llei franquista. Els béns que l'Església ha inscrit al seu nom ascendeix ja a 30.000, sense que hagi passat per la Moncloa un sol Govern amb el coratge per evitar aquest saqueig... ni tan sols de publicar el llistat.
L'avarícia de l'Església no té límits: no només s'ha apropiat de catedrals, esglésies o ermites, també de cementiris, de places, de cases de mestres, de locals comercials, de parcel·les... fins i tot de fonts i frontons... Un robatori en tota regla, un saqueig legalitzat pel Partit Popular (PP) i consentit pel PSOE, que sempre ha estat tan servil a l'Església com els populars.
La pressió contra aquestes apropiacions està creixent gràcies a la tasca de col·lectius com la Coordinadora Recuperando, l'objectiu és aturar aquesta sagnia de patrimoni públic que va a parar al forat negre de l'Església catòlica, que s'enriqueix explotant béns com la Mesquita de Còrdova. Aquesta Església vil que gaudeix d'unes administracions covardes que a més, permeten que siguin els nostres impostos els que financin les rehabilitacions de molts d'aquests edificis i que els beneficis d'elles només arribin a l'Església.
Aquesta és una prova més de la mesquinesa d'aquest grup de poder. No es pot parlar de les dues cares de l'Església, intentant parlar d'un costat bo (el que sempre s'associa a Càritas) i un altre dolent, amb aquesta avarícia material que la condemna al més profund dels inferns, segons les seves pròpies directrius. I no es pot, senzillament, perquè les males pràctiques són tan menyspreables que acaben per dominar-ho tot. No hi ha acció prou bona que aconsegueixi fer menys nauseabund el comportament de l'Església, que s'enriqueix a costa de tots, que amassa fortunes que no arriben als que més ho necessiten.
Voler justificar aquestes més de 30.000 immatriculacions indegudes és posar-se del costat del saqueig. Pel que fa al Govern es refereix, no parar-ho, no publicar la llista perquè s'obri la veda als plets que reclamaran legítimament la recuperació de tot aquest patrimoni, és tornar a agenollar-se davant una Església que tant de mal ha fet històricament a la democràcia espanyola. - La Iglesia Ladrona - David Bollero - publico.es.