CAÇADORS DE POKEMONS


Treballadors de serveis socials sanitaris de la zona del Barcelonès Nord i el Baix Maresme (Barcelona) han recomanat als jubilats participar en trobades de jugadors del joc 'Pokémon Go' en places i carrers, per tal de combatre el sedentarisme i l'aïllament i millorar el seu benestar. Ho expliquen a la Vanguardia.
La iniciativa vol animar a la gent gran a sortir més de casa i caminar una bona estona, així com millorar les seves relacions, participant en aquest joc, que només a Badalona (Barcelona), mou a un miler de participants, i va sorgir per idea d'una treballadora social d'un centre d'atenció primària (CAP) de Badalona, ​​ha explicat en un comunicat aquest divendres la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
"La major pandèmia que viuran les societats desenvolupades és la solitud de les persones d'edat avançada de les persones d'edat avançada. Aquests sistemes ajuden a combatre la soledat "fent-los sentir que pertanyen a un col·lectiu, ha explicat el professor de la UOC Jordi Piera.
Els permetrà saber "quant caminen cada dia les persones amb motiu del joc, les vegades que queden o també com són les xarxes de relacions que s'estableixen"
De moment, veuen que el joc "incrementa molt dràsticament el nombre de contactes persona-persona i suggerim que s'estableixen vincles que semblen duradors i que fomenten la cohesió social i el sentiment de pertinença", ha dit en un comunicat amb motiu del Dia internacional de les Persones d'Edat, que se celebra dimarts que ve.

Com es veu que els treballadors de serveis socials sanitaris de la zona Barcelonés Nord i el Baix Maresme, no són jubilats ni saben com es comporten els jubilats. 
En primer lloc, els jubilats, de caminar s'en fan un tip, nomès cal en el cas de Sabadell anar a la ruta del colesterol, que va de Ca n'Oriach a Sant Julià d'Altura i veure la quantitat de gent gran que hi va cada dia amunt i avall. El mateix es pot comprovar al centre o al Parc Catalunya.
En segon lloc, es veu que els treballadors de serveis socials sanitaris de la zona Barcelonés Nord i el Baix Maresme desconeixen que la majoria de jubilats tenen fills casats i en la majoria de casos també nets, uns nets que t'els encolomen quan menys t'ho esperes i que has de cuidar sovint.
En tercer, encara hi ha jubilats que van al casal d'avis a relacionar-se, jugar a les cartes, al dómino o escacs i a ballar pasodobles. Per cert, que al casal d'avis,  almenys el del costat de casa al Carrer Castellar, l'aula d'informàtica està sempre buida. Potser perquè si alguna cosa no són els jubilats és, aficionats a la informàtica i al mòbil, que fan servir just per trucar i rebre trucades, que de fet seria aquesta la seva principal utilitat, i per tant el que no són els jubilats en general, és, caçadors de Pokemons. Són jubilats, no frikis.

10 Comentaris

Més recent Anterior