Les forces turques han aturat al nord de Síria el cotxe on anava la política kurda Hevrin Khalaf, defensora dels drets de les dones i de les minories kurda i cristiana, l’han tret del cotxe i l’han assassinada d’un tret al cap. 
La noticia es escueta, terrible, pero escueta, la publica Josep Alay al racó Català, i cap mitjà la recull (més tard ho ha fet el nacional.cat), encara que si a twitter que en aixó hi té la seva part positiva.
Em temo que no som conscients de la massacre, del genocidi que es perpetrarà contra els kurds amb impunitat absoluta per part d'Erdogan i tot gracies a la retirada dels EUA amb l'alegria de Putin pel fet. Una vegada més Europa asisteix impassible amb cara de tanoca a un genocidi prop de les seves fronteres, mentre infla de diners al genocida turc perquè li retingui els més de 3 milions de refugiats migrants sirians que té al seu territori; o sigui, que alló que no havia de passar mai més després de la Guerra dels Balcans, continua passantNo em comparin més Espanya amb Turquia, Espanya no ha arribat al seu nivell, de moment.

Al Times ho expliquen  amb més detall, de fet, la majoria de la informació llevat de Racó Català, és en angles: BEIRUT, Líban - Els combatents de Pro-Ankara que van participar en una ofensiva turca a les ciutats frontereres kurdes del nord-est de Síria van "executar" almenys nou civils incloent-hi una dona política dissabte, va dir un monitor. 
"Els nou civils van ser executats en diferents moments al sud de la ciutat de Tal Abyad", va dir l'Observatori de Drets Humans de Síria. Els kurds van dir que una líder polític kurd Hevrin Khalaf i el seu conductor es trobaven entre els assassinats. Khalaf, de 35 anys, va ser "treta del seu cotxe durant un atac amb el suport turc i executat per faccions mercenàries amb suport turc", va dir el braç polític de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) dirigit pels kurds en un comunicat. 
"Aquesta és una evidència clara que l'estat turc continua la seva política criminal envers civils no armats", va afegir. Khalaf era la secretaria general del futur partit sirià. Mutlu Civiroglu, especialista en política kurda, va descriure la seva mort com una "gran pèrdua". "Tenia un talent per a la diplomàcia, solia participar sempre a reunions amb les delegacions americanes, franceses i estrangeres".

Un article a el periódico explica la traició al kurds de Trump, un regal per Estat Islàmic.