Els veritables ambientalistes d'aquest món són els pobles en lluita contra la depredació que perpetren les multinacionals: els que venen vides per les seves comunitats, per les muntanyes i rius. Cada mes, desenes d'aquests veritables ambientalistes són assassinats en els seus països: les bales dels sicaris del capitalisme transnacional rebenten els caps plens d'honestedat i lluita, i moren amb les mans netes, unes mans que mai hauran estret les mans infames de l'FMI, ni les dels altres vampirs del planeta. La classe explotadora i el seu sistema capitalista es perpetua en la base de l'extermini i a l'alienació: sobre la base de la violència, i també sobre la base de la mentida que imposa a través dels seus mitjans massius.
En sengles fotos s'aprecia a Greta Thunberg, el nou personatge hyper-mediatitzat per l'aparell cultural del capitalisme, juntament amb la directora de l'FMI i candidata al BCE, Christine Lagarde (FMI,aquesta institució del capitalisme transnacional que depreda la natura i afamega pobles sencers): una encaixada de mans que il·lustra molt bé la felicitat dels amos del món en saludar als que bé els serveixen en la important tasca de penetrar totes les lluites amb Cavalls de Troia que encausen les energies cap a carrerons sense sortida, que manipulin a les majories en pseudo lluites que no vagin mai a tocar l'arrel dels problemes, i per tant no els solucionin. El capitalisme que està acabant amb la natura no és qüestionat per la faula de Greta. El planeta es mor i segueixen amb lel seu Panem et circenses i Circ. Cinisme absolut.
Però Greta Thunberg no és una activista, és una faula inventada pel propi capitalisme, si voleu saber on estan els activistes autèntics, aqui us deixo una petita mostra: «Mentre tinguem Capitalisme, aquest planeta no es salvarà; perquè el capitalisme és contrari a la vida, a l'ecologia, a l'ésser humà, a les dones», expressava Berta Càceres, autèntica ambientalista i lluitadora social hondurenya, assassinada per oposar-se al saqueig capitalista. Chico Méndes, un altre autèntic ambientalista, defensor de l'Amazònia i lluitador social assassinat per callar la seva veu de consciència de classe, per intentar frenar l'organització política dels desposseïts, ja assenyalava, abans de ser assassinat, les impostures del "greenwashing" (a que en aquells dies no es deia amb aquest terme, però que ja existia). Contra el capitalisme i el seu Maquillatge Verd, també havia alçat la seva lluita Macarena Valdés, ecologista Mapuche assassinada per defensar la naturalesa i a la comunitat, per enfrontar-se a la multinacional RP Global, de capital austríac, que promou l'energia que ven com "renovable i sostenible", després de participar de l'ecocidi i genocidi contra el poble Maputxe. Les i els lluitadors contra la depredació de la natura són milers, les seves veus no són mediatitzades, les seves vides solen ser curtes perquè són truncades per les eines repressives al servei del capitalisme transnacional.

Greta Thunberg no serà assassinada com aquests i aquestes activistes autèntiques, no representa cap perill per a aquestes multinacionals depredadores, la- seva aparició és només teatre, un paperot impostat prou inútil, una bonica faula i poc més. Ho defineix incisiu Gregorio Moran: Esta joven no es más que un producto circense del capitalismo global que se viste de verde. - Més informació, aquí.