De la mateixa manera que a les pel·lícules d'exit hi ha precuel·les que porten sequel·les, el mateix passa amb la política. Vegis si no el retorn de María de los Llanos de Luna Tobarra a les llistes del Pp de Barcelona, Llanos de Luna té un passat fosc i poc democràtic, en l'article que ve a continuació del 2013 trobareu un exemple, un dels molts que es podrien mostrar d'aquesta Senyora tan ben posada i endreçada.



LLANOS DE LUNA: NO PARTY - 18 de maig de 2013

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va manifestar a El món a RAC1 que "no sabia" que Llanos de Luna anava a homenatjar la División Azul. “En absolut. Vaig quedar sorprès quan vaig veure que es donava aquest diploma a membres de la División Azul. No em podia sentir identificat amb això. Dos familiars meus van haver d'exiliar-se”, ha recordat. 
A aquest senyor se li podria recordar que hi ha la possibilitat davant d'un fet com aquest d'abandonar immediatament l'acte, no en un ges de descortesía sinó de dignitat i decencia.
En aquest afer, el problema no és Llanos de Luna que no és gran cosa més que no res. No organitzava la senyora Delegada del Govern una party privada a casa seva. L’acte de l’altre dia a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, amb entrega de diplomes a diversos ens i entre ells a a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, era un acte oficial. Un acte protocolari on segur que hi constava, amb un detall minuciós com sempre en aquest casos, que es procediria al lliurament de diplomes, i que entre els receptors del reconeixement hi hauria la citada Hermandad de la División Azul. 
No és la primera vegada que pasa i em temo que tampoc l'ùltima, a José Bono li retreien avui els del Pp que ell va convidar quan era ministre a la Divisiòn Azul l'any 2004, quan la desfilada del día de les forces armades. De fet no ens hauria d'estranyar que a la Senyora Llanos de Luna, al seu cap de protocol o al comandant de la caserna de Sant Andreu de la Barca els havia d'estranyar l’entrega d’un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul? Què va ser la División Azul? Una cèdula més del règim franquista  que al 1977 vam amnistiar, com els del TOP, torturadors inclosos, Falangistes i xusqueros ascendits a alts càrrecs, o exministres franquistes entre altres.
Focalitzar aquest fet sobre Llanos de Luna és un error, el problema és més de fons, i és que al 1977 com recordava abans es va amnistiar a tota la gamma del franquisme que continúa en actiu i no tan sols dins el Pp. Es va morir el gos, però no es va acabar la ràbia, i aixó si que ens hauria de preocupar.