LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ HA MORT


L'olesà acusat de fer un tuit contra la Guàrdia Civil serà jutjat a Terol avui 19 de novembre. Segons la fiscalia i un sindicat policial, es va alegrar de la mort de dos agents. El veí d'Olesa Felip Segura, acusat de fer un tuit contra la Guàrdia Civil, serà jutjat a Terol avui segons ha confirmat ell mateix a Regió7. La fiscalia, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies de les víctimes van denunciar l'olesà en considerar que, a través d'un tuit, s'alegrava públicament de la mort de dos agents pels trets d'un fugitiu italià a Terol, extrem que el veí d'Olesa nega. Tal com ja publicava Regió7 el 7 de març passat, la fiscalia considera que l'olesà i tres acusats més van publicar «comentaris menyspreables en els quals es manifestava l'alegria per la seva mort». I els acusa dels delictes contra la integritat moral i contra les institució de l'Estat amb una petició d'una pena de 10 mesos de presó. Al seu torn, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies hi afegeixen també els delictes d'odi i d'injúries, per la qual cosa la petició de pena s'eleva a quatre anys de presó. En tots els casos es demana també multes i indemnitzacions i se li reclama una fiança de 145.000 euros. Una xifra, diu l'olesà, molt superior a les possibles indemnitzacions que hauria de pagar en cas de condemna, que serien a l'entorn de 10.000 euros.
L'olesà, però, va explicar ahir a aquest diari que de moment no ha dipositat aquesta fiança i que ara per ara tampoc li han embargat ni el cotxe ni els seus comptes corrents, tot i que assegura que li han investigat el seu patrimoni.
Segura explica que la seva defensa es basarà en tres eixos. Per una banda, en la llibertat d'expressió; per l'altra, en el fet que la Guàrdia Civil és un cos sense ideologia i per tant no pot ser objecte d'un delicte d'odi, diu Segura; i finalment, que els delictes dels quals se l'acusa no han d'anar per la via penal, sinó per la via administrativa, i que en cas d'haver insultat la policia, se li hauria d'imposar una multa administrativa. Segura va publicar el tuit que el portarà al banc dels acusats el 14 de desembre del 2017 i explica que va rebre la notificació de la denúncia el 3 de gener del 2018. Diu que va ser denunciat a través de la plataforma web que instava a denunciar, anònimament, «qualsevol manifestació de desafecte a l'Estat espanyol».

El tuit en questió: Tres morts, dos dels quals agents de la Guàrdia Civil, en un tiroteig en una masia de Terol http://

 Mostra la imatge al Twitter
Doncs que haguessin estudiat, en comptes d'allistar-se a un cos militar de perdonavides i estova-àvies.
Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels '80. Ells han triat el camí que volien.

Que voleu que us digui, jutjar i condemnar algú per un tuit com aquest, és un atemptat flagrant a la llibertat d'expressió, i no deixa de ser curiós el funcionament de la Justicia d'aquesta merda de País, que pretén condemnar algú per un tuit que no és ofensiu en cap sentit, si més no fins i tot bastant respectuós, mentre absolen a Guardies Civils d'asassinar impunement a inmigrants a la platja del Tarajal. Continúo preguntant-me qui collons jutja als jutges.
Hi havia un temps en aquest país en que es podia dir: el millor Guardia civil és el Guardia civil mort, i consti que aixó no està bé i no s'hauria de dir ni abans ni ara, però abans es podia dir, i ara no es pot dir, ni tan sols es pot dir que el millor Guardia Civil és el Guardia civil jubilat, perquè en el jubilat ja hi veuran una segona intenció i obviàment delicte d'odi. El següent pas serà acusar-te de pensar.ho, no caldrà que ho diguis.
No sé si el personal és conscient que cada vegada tenim més retallada la llibertat d'expressió, de fet, ja no n'hi ha a Sepharad, tot el que diguis és punible i delicte d'odi, sobretot si ets català, fins i tot si se t'escapa alguna ventositat sorollosa.


5 comentaris:

 1. Contra els catalans més o menys indepes i Catalunya si que hi ha llibertat d'expressió, ep. Tan sols cal llegir les xarxes i escoltar algunes teles. No he vist tants penjaments contra aquests d'Andalusia com en el cas Pujol, tampoc. La llei de l'embut.

  ResponSuprimeix
 2. ¿Y al principio de intervención mínima del Derecho Penal (de obligado cumplimiento) se lo habrá comido el gato? Vaya, vaya...

  ResponSuprimeix
 3. Más allá de que es una falta al buen gusto, de educación y de respeto, no se yo si es es punible o no. Se parece mucho a esos chistes como aquel que decía: "¿En que se parece una mujer a una baldosa? pues que si la pegas bien al principio no se menea..." Pues pon eso en Twitwe y veras a muchos defensores y defensoras de la libertad de expresión denunciarte y acosarte. Y es que aparte de la libertad de expresión, aquí lo que esta en peligro es el sentido común y la empatia y no se yo si esto de sobrecargar los juzgados de estas cosas es bueno o no, o se nos esta "yendo la pinza", demasiadas corrientes subterráneas que terminaran explosionando alimentadas por idiotas con mando en plaza u opinión. Aquí todo el mundo quiere su "momento de gloria mediático" y así nos va. Creo yo, que cada día entiendo menos todo...
  Un saludo

  ResponSuprimeix
 4. Como digo, no se si debiera ser punible. yo creo que no...
  Un saludo

  ResponSuprimeix
 5. Estoy de acuerdo con tus argumentos, sólo que me parece excesivo que por este tuit que dentro de todo es un poco educado y todo (los hay cada día de muchos peores) le caigan 4 años de cárcel y la exagerada multa económica.
  Y és que la justicia española es rara, es peor delito montar un referéndum, que robar o malgastar 700 millones de euros, lo digo porqué Artur Más tiene embargado todo su patrimonio por el referéndum del 9-N y en cambio los del ERE se han ido de rositas con condenas mínimas y sin devolver ni un euro.

  ResponSuprimeix

...
BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ