L'olesà acusat de fer un tuit contra la Guàrdia Civil serà jutjat a Terol avui 19 de novembre. Segons la fiscalia i un sindicat policial, es va alegrar de la mort de dos agents. El veí d'Olesa Felip Segura, acusat de fer un tuit contra la Guàrdia Civil, serà jutjat a Terol avui segons ha confirmat ell mateix a Regió7. La fiscalia, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies de les víctimes van denunciar l'olesà en considerar que, a través d'un tuit, s'alegrava públicament de la mort de dos agents pels trets d'un fugitiu italià a Terol, extrem que el veí d'Olesa nega. Tal com ja publicava Regió7 el 7 de març passat, la fiscalia considera que l'olesà i tres acusats més van publicar «comentaris menyspreables en els quals es manifestava l'alegria per la seva mort». I els acusa dels delictes contra la integritat moral i contra les institució de l'Estat amb una petició d'una pena de 10 mesos de presó. Al seu torn, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i les famílies hi afegeixen també els delictes d'odi i d'injúries, per la qual cosa la petició de pena s'eleva a quatre anys de presó. En tots els casos es demana també multes i indemnitzacions i se li reclama una fiança de 145.000 euros. Una xifra, diu l'olesà, molt superior a les possibles indemnitzacions que hauria de pagar en cas de condemna, que serien a l'entorn de 10.000 euros.
L'olesà, però, va explicar ahir a aquest diari que de moment no ha dipositat aquesta fiança i que ara per ara tampoc li han embargat ni el cotxe ni els seus comptes corrents, tot i que assegura que li han investigat el seu patrimoni.
Segura explica que la seva defensa es basarà en tres eixos. Per una banda, en la llibertat d'expressió; per l'altra, en el fet que la Guàrdia Civil és un cos sense ideologia i per tant no pot ser objecte d'un delicte d'odi, diu Segura; i finalment, que els delictes dels quals se l'acusa no han d'anar per la via penal, sinó per la via administrativa, i que en cas d'haver insultat la policia, se li hauria d'imposar una multa administrativa. Segura va publicar el tuit que el portarà al banc dels acusats el 14 de desembre del 2017 i explica que va rebre la notificació de la denúncia el 3 de gener del 2018. Diu que va ser denunciat a través de la plataforma web que instava a denunciar, anònimament, «qualsevol manifestació de desafecte a l'Estat espanyol».

El tuit en questió: Tres morts, dos dels quals agents de la Guàrdia Civil, en un tiroteig en una masia de Terol http://

 







Mostra la imatge al Twitter
Doncs que haguessin estudiat, en comptes d'allistar-se a un cos militar de perdonavides i estova-àvies.
Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels '80. Ells han triat el camí que volien.

Que voleu que us digui, jutjar i condemnar algú per un tuit com aquest, és un atemptat flagrant a la llibertat d'expressió, i no deixa de ser curiós el funcionament de la Justicia d'aquesta merda de País, que pretén condemnar algú per un tuit que no és ofensiu en cap sentit, si més no fins i tot bastant respectuós, mentre absolen a Guardies Civils d'asassinar impunement a inmigrants a la platja del Tarajal. Continúo preguntant-me qui collons jutja als jutges.
Hi havia un temps en aquest país en que es podia dir: el millor Guardia civil és el Guardia civil mort, i consti que aixó no està bé i no s'hauria de dir ni abans ni ara, però abans es podia dir, i ara no es pot dir, ni tan sols es pot dir que el millor Guardia Civil és el Guardia civil jubilat, perquè en el jubilat ja hi veuran una segona intenció i obviàment delicte d'odi. El següent pas serà acusar-te de pensar.ho, no caldrà que ho diguis.
No sé si el personal és conscient que cada vegada tenim més retallada la llibertat d'expressió, de fet, ja no n'hi ha a Sepharad, tot el que diguis és punible i delicte d'odi, sobretot si ets català, fins i tot si se t'escapa alguna ventositat sorollosa.