Un prototip d'ulleres de realitat virtual (VR) especialment concebudes per a vaques va ser posat a prova en una granja a la província de Moscou (Rússia), segons informa el Ministeri d'Agricultura de la regió.
Les ulleres VR, desenvolupades amb l'ajuda de veterinaris, van ser dissenyades en funció de l'estructura del cap i les peculiaritats de la visió de el bestiar boví. Se suposa que els dispositius ajuden a les vaques a relaxar-se i sentir-se una mica més feliços. Els seus desenvolupadors van crear un programa per simular un camp a l'estiu, de manera que aquest ambient tranquil resulti en un augment en la producció de llet.
No han inventat res de nou aquests grangers rusos, als homínidis i homínides ja ens han instal·lat fa temps la pantalla del mòbil o del televisor que mès o menys compleix la mateixa funció que les ulleres de realitat virtual de les vaques, nomès que el programa que rebem no és tan tranquil com el camp a l'estiu que visionen les vaques, que no saben que també els hi estàn emetent una fake news, una prova de que hem passat de la postveritat a la fabricació inicial de noticies falses, sense embuts i pel broc gros.