Finalment avui divendres a la tarda la Junta Electoral ha rectificat i ha autoritzat la festa de Gegants i capgrossos. Bo és que hagin rectificat, dit queda.

La Junta Electoral de Manresa ha prohibit la festa de gegants que s'havia de celebrar aquest 10-N a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. El motiu és que l'òrgan considera que l'acte podria "interferir en la jornada electoral". Es tracta d'una trobada que la colla de gegants del municipi, integrada per la Societat Coral i Recreativa La Verbena, celebra cada any. En aquesta edició, la 37a, es preveia reunir-9 colles d'altres punts de Catalunya i una de Menorca. L'acte estava previst des de mig matí fins a les dos quarts d'una del migdia.
La Junta Electoral no és un ens com cal, si més no, és un ens represor i arbitrari, a no ser que en els ulls dels gegants hi hagi vist mirades d'odi como no s'havien vist mai, que després es podria entender la prohibició. No crec hagin prohibit tambè als capgrossos, són de la seva espècie i no crec que gossin fer-ho.
Les arbitrarietats prevaricadoras de la Junta Electoral en general s'acosten més a un Tribunal d'ordre Públic que no pas a un ens objectiu. ¿Qui jutja als jutges? ens preguntem sovint, i en aquest cas em pregunto ¿qui jutja a la Junta Electoral?, que més que el be el que fa és el mal.
És posible que tambè la controli el Govern, com els Fiscals de l'Estat, encara que Pedro Sánchez posteriorment ho desmentis dient que no s'havia explicat bé. Fixeu-vos que a Madrid el que ha preocupat als mitjans en general i als seus rivals polítics, no és el fet de que controles la Fiscalia, sinó que digues que ho feia. Hauria de recordar el Sr. Sánchez l'anècdota de Margaret Tatcher en ser preguntada sobre l'assassinat d'uns activistes de l'IRA a Gibraltar; en sesió Parlamentaria la van acusar de que havien estat els serveis secrets britanics, la SAS, al que la Tatcher va contestar: el Govern de Sa Majestat Britànica no tÉ serveis secrets i si en tÉ no ho sap, puig són secrets. I aquí es va acabar la interpel·lació parlamentaria.