Els homínids portem una munió d'anys intentant trobar-li algún sentit a la vida mentre defugim la mort, quan cada vegada em dona més la sensació de que no en té cap de sentit, que simplement no som gran cosa més que un error dins la naturalesa. Dipositats aquí per accident, sense manual d'instruccions a l'ús, contaminem el nostre entorn, el modifiquem, el degradem, sent l'únic animal que no mata només per necessitat. Des que varem començar hem alterat el nostre entorn, gairebé sempre de manera negativa. Tenim però algunes capacitats que no té cap altre animal, podem somriure i riure, o plorar, i fins i tot apreciar la bellesa.
El problema ha estat que no hem estat capaços d'evolucionar a la mateixa velocitat que el que hem anat creant per progressar. Els paràmetres de comportament són els mateixos de fa dos mil anys o més, els pecats capitals i venials que cometem són els mateixos, sense escapar-se'n ni un, i l'ùnic que hem fet és adecuar l'ètica i la moral una mica a les circumstàncies segons ens ha convingut. Tenim una fina pàtina de civilització que salta a la més mínima i dona pas a l'hominid salvatge que encara som.
El pare de Louis Pauwels, uns dels autors de 'le matin des magiciens', estava convençut que el segle XXI seria el segle de les humanitats, diria que anava errat, més aviat i de moment no va la cosa per aquí i les societats occidentals sobre tot, són cada vegada més hedonistes, nihilistes i violentes. Vegeu sinó els aldarulls que cada vegada més s'estàn produint arreu del món: Hong Kong, Bolivia, Chile, Veneçuela, França, fins i tot a Catalunya, presagi cada vegada més d'una revolta total a tot el món de la ciutadania, amb l'amenaça ja palesa del nou exercit del Segle XXI: la xarxa. Wikileaks només va ser el començament, i és curiós com els qui vàrem llegir 1984 d'Orwell i associàvem el gran germà amb un règim totalitari d'índole comunista, veiem ara astorats que el gran germà és presumptament demòcrata i capitalista, i a més a més té un altre gran germà eteri que controla al controlador i li destapa totes les vergonyes per capítols. El futur no pinta gens bé ni per el Sr. Assange.
¿Acaso hay formas mejores de vivir que mirar alrededor? Contemplar es un acto intrínsicamente humano que nos define o debería definirnos, pero para gran parte de la humanidad es un lujo inalcanzable. Sobrevivir es su único futuro.
ResponElimina¿Hay acaso muchos humanos que se puedan jactar de haber vivido su vida?
ResponEliminaPoned sobre los campos
Eliminaun carbonero, un sabio y un poeta.
Veréis cómo el poeta admira y calla,
el sabio mira y piensa...
Seguramente, el carbonero busca
las moras o las setas.
Llevadlos al teatro
y sólo el carbonero no bosteza.
Quien prefiere lo vivo a lo pintado
es el hombre que piensa, canta o sueña.
El carbonero tiene
llena de fantasías la cabeza.
Antonio Machado
(Gracias por la atención)
Chapeau!
EliminaNo existen regímenes. Hay sistemas. Hoy existe el de la globalización, que no es comunista ni capitalista, como no lo es el "Just in Time", que es como trabajan las fabricas de corea, rusas, americanas, chinas e hindues.
ResponEliminaHoy manda Google, Amazoon, Microsoff, Apple, Youtube...Y ni es comunista ni capitalista, ni tampoco sabemos si el accionariado viene de Singapur o de uno de Arabia Saudí.
En fin, salvese quien pueda
De fet, sempre ha estat així al llarg dels temps, nomès que ara és més globalitzat.
ResponEliminaPos... mirat d´ aquesta forma, dons que si.
ResponEliminaSalut