Han suspes el carnaval de Venècia pel brot de coronavirus. Hi ha més de 50.000 persones confinades  Dues persones han mort arran del brot del coronavirus al nord d’Itàlia, una al Vèneto i una altra a la Llombardia. A banda, hi ha 132 contagiats. Per provar de prevenir-ne la difusió, les autoritats han decretat el confinament d’onze municipis, el que suposa la immobilització de 50.000 persones. El primer ministre, Guiseppe Conte, ha dit després d’un consell de ministres extraordinari, que també s’han suspès totes les activitats públiques, així com l’escola i actes esportius o religiosos. ‘Evidentment, hi haurà controls’, ha advertit Conte reclamant col·laboració ciutadana per evitar moviments a les zones afectades pel Covid-19 i assenyalant que, si cal, actuarà la policia o, fins i tot, l’exèrcit.
Definitivament, la ciutadania d'Itàlia ha perdut la batalla de la llibertat, si es prohibeix el Carnaval de Venecia, on queda la transgressió? a Platja d'Aro, on a la rua no es pot beure alcohol?, perquè, que és el carnaval, com Sant Joan i les figueres sinó transgressió, revolta. Cada vegada es restringeixen més les llibertats col·lectives, el que semblava nomès podia passar a la Xina, passa ara a Itàlia, pobles sencers confinats, aïllats, que no deixa de ser un greu error, el virus s'escampa igual, i potser és bo que s'escampi.  Si no haguessin aïllat un creuer per dos o tres infectats, ara no en tindrien 600 d'infectats. S'hauria de deixar a la natura que fes la seva feina, ja sap el que es fa i en qui moment fa el que fa. Per cert, per Fiumicino transita un MWC diari (100 mil persones) i no el tanquen.
Camus ja ens ho va explicar, per boca de De Foe: Tan raonable com representar una presó de cert gènere per una altra diferent és representar alguna cosa què existeix realment per alguna cosa que no existeix.