Amadeu Casellas no ha aconseguit el permís penitenciari per fer classes a la universitat de Vic, tot i ser un antic resident de la ciutat i disposar d'un extens historial i experiència. Ho expliquen avui a la Haine. Tampoc ha aconseguit el permís de la presó per ser entrevistat per Jordi Évole, ni la llibertat sense fiança, però sí que tindrà el "privilegi" de passar prop de 31 anys privat de llibertat i a l'espera de judici, en una no classificació de presó provisional que, a l'igual que el règim tancat, no tenen altra finalitat que la seguretat i la perillositat; classificacions que no es reconeixen com a tals i que queden excloses de l'hipotètic ideal de reeducació i reinserció social. A les presons no només hi ha diverses classificacions amb diferents finalitats en la seva intencionalitat, sinó que a més conceben un altre sistema de confinament paral·lel segons la classe social. Això pressuposa que no hi hagi un únic model de sistema penitenciari, sinó diversos completament diferents, i alguns exclusivistes.
El cas d'Amadeu Casellas té molta semblança amb el d'Eleuterio Sánchez 'El Lute', ambdós han estat bocs expiatoris, amb unes condemnes plenes d'irregularitats molt superiors als fets que se'ls imputaven a ambdós, sense cap delicte de sang. 

Amadeu Casellas Ramón, era un home vinculat a l'anarquisme des dels 14 anys, des de 1976 va protagonitzar múltiples atracaments a bancs per finançar les lluites obreres i socials, repartint els diners entre organitzacions i persones que ho necessitaven. La premsa el va arribar a anomenar "el Robin Hood espanyol". La seva historia la vaig publicar al seu dia aquí. 

Vosaltres mateixos podeu jutjar aquest cas francament kafkià, de com l'estat es pot acarnissar amb un ciutadà que no és innocent, però tampoc tan culpable.
El dubte que tinc, és que segons la Viquipedia des del 2014 Casellas està en llibertat, però en canvi a la Haine en un article d'avui mateix parlen que encara és a la presó. Pel que he llegit aquí a l'agost de l'any passat va tornar a entrar a la presó de Brians.