{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

GONZÁLEZ PONS... PILAT


Això de rentar-se les mans és un gest molt adequat en aquests temps que corren, més encara quan acaba de concloure una Setmana Santa atípica, sense més processons pels nostres pobles i ciutats que uns quants sacerdots sobre rodes beneint els carrers des d'un capellà mòbil. La veritat és que en gairebé tots els passos i rituals consagrats en aquestes entranyables dates falta una referència al governador romà de la Judea, un defecte que, com ja he assenyalat diverses vegades, es va encarregar de subratllar en un poble andalús un gitano amb llàgrimes als ulls, segons em va explicar el meu enyorat Rafael Martínez Simancas: "Hay que ver, si no es por el hijoputa de Pilatos, un poco más y nos quedamos sin Semana Santa".

Rentar-se les mans a consciència, fregant-les durant deu minuts fins escorxar l'epidermis i el passat, és el que ha fet Esteban González Pons en una entrevista a Jordi Évole des de casa, una d'aquestes entrevistes casolanes, sense llums ni maquillatge, que són l'última moda. Potser es trobava massa relaxat per això d'estar en sabatilles, però el cas és que quan Évole li va preguntar si les retallades en la sanitat pública havien estat fruit d'unes polítiques errònies, González Pons va contradir la línia de defensa principal del PP i va dir que sí, que s'havien equivocat per no donar-li la importància deguda a la sanitat i la investigació, per gastar-se els diners en francachelas i bolquets de putes, encara que la culpa -això ho va subratllar des del principi- era de la societat espanyola, per votar el que votava.

No li faltava raó, més aviat li sobrava, i hi va haver un moment en què González Pons, posseït de santa indignació, va estar a punt de cabrejar molt i arengar la ciutadania: "Però com se'ls ocorre votar-nos a nosaltres vint vegades, ànimes de càntir, si ja han vist que els deixem els hospitals tremolant? Quina colla d'irresponsables, és que no aprenen, cony, així estem ara com estem ". En lloc d'això, va comentar que amb una mica de sort hauríem après la lliçó i començàvem a tenir una mica de cura amb el que triàvem a les urnes, això que uns diuen consciència social i altres simplement sentit comú. És a dir, aprendre que les despeses sanitàries i farmacèutiques són prioritàries a la banda del malbaratament en parcs aquàtics, visites papals, casaments principescs i aeroports sense usar, per no parlar dels sobres plens de diner negre que circulaven de mà en mà a Gènova i les vistoses campanyes de finançament il·legal.



La corrupció no només roba, sinó que a més mata: aquesta és la formidable lliçó de cinisme democràtic que va impartir, en sabatilles i des de casa, Esteban González Pons, un home que abans d'exercir d'eurodiputat al Parlament Europeu va ocupar l'inversemblant càrrec de Vicesecretari General d'Estudis i Programes del PP. "No van ser decisions polítiques: vam ser tots que, a poc a poc, vam anar consentint". És una frase per emmarcar o, millor encara, ficar-la en un sobre, dipositar-la en una urna el dia de les pròximes eleccions i després rentar-se bé les mans. Recordin-bé, que després passa el que passa. Una mica més i ens quedem sense assabentar-nos, si no és per González Pons.


González Pons es renta les mans
DAVID TORRES - publico.es

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. En fin, más vale dejarlo estar y demandarlo judicialmente, porque para estas declaraciones, donde acepta sin ambajes lo que se hizo en la Sanidad, y ojo que esta es válida para Andalucía, Gobierno central/resto de España y Catalunya (no olvidemos que el PP en Catalunya voto en unión con CiU para no autorizar las compras directamente a las farmaceuticas sin pasar por comisiones de farmacia), por eso digo, que a estas declaraciones se le han de trasladar a fiscalía.

    Gobernados por auténticos canallas. Desde el Sr Aznar y su amigo Pujol (los dos con sus maletas y sus risas), y mandados por un un putero monarca que ya nos vale.

    Aquí nadie quiere saber nada y mientras se mueren desde hace dos meses quinientas personas cada día de promedio...y lo que te rondaré.
    Es que ya estoy harto de mosquitas muertas. De que te salgan ahora los valedores patrios. de que te salga el de Cantabria diciendo que él da 150.000 mascarillas...de mierda papel de fumar; de que te salgan los de CiU diciendo tal o cual...COÑO ¡¡¡ que fuisteis vosotros los que denegasteís los permisos al Maragall para adecentar costos a la sanidad sin bajar las prestaciones a la vista de que nos hacíamos mayores, pero no...aquí los amigos de Pujol y del guapo Mas... los Grifols, Almirall y los Cusi...no..que de aquí se mama y bien.

    Y los de Andalucía...todos los días de putas y de coca, como decía el chofer de Chaves, total cobramos el paro desde hace ..uff
    Nos han dado bien por culo, y de esta el que salga ya no verá lo mismo, porque el Armagedón será un roba gallinas al lado de lo que nos espera.
    salut

    ResponElimina
  2. Y dos) ¿Porqué nos costará más salir de la crísis?..
    Mira, yo que soy bastante tontito, la primera vez que salí de España rumbo a Calabria, via tren (es el método que más me agrada), cogiendo el tren en Génova -Barcelona/Génova en barco, pues está a la puerta de casa practicamente), me fui fijando en la industria a ran de mar.
    Es un trayecto que he hecho al menos 10 veces, Génova-Calabria. Te doy mi palabra de honor que en todo el trayecto que bordea al mar, hay poquísimos hoteles, poquísimos. Industrias mil, de lo que quieras, litográficas, de extrusión, mecánicas...es que te quedas parado. Y miras a lo lejos la arena del mar y no ves como aquí todo preparado para el turismo con sus duchas, sus hamacas, sus chiringuitos, sus sombrillas, sus miles de apartamentos y hoteles.

    Sales por linea de costa desde Blanes y tiras de charrasca hasta Cadiz...y todo son edificios hoteleros y miles de chiringos y bares.

    A Italia no le costará salir de la crisis, a nosotros que lo hemos apostado todo al turismo, ya veremos, por eso digo que lo veo jodido, muy jodido.
    salut

    ResponElimina
  3. diuen els que se suposa que hi entenen que a Itàlia encara els costarà més que a nosaltres sortir-se'n, però jo estaria amb tu, i mira que s'havia avisat sense que fessin cas, aquí tot està orientat al turisme i no no és la cornisa Mediterrània, Barcelona mateix, per tant els costarà més que a Itàlia.

    ResponElimina
  4. Aquest Gonzalez Pons es una rata de la política Miquel, una rata cínica, per més que somrigui.

    ResponElimina
  5. Exacto, señor Puigcarbó. Valiente cinismo.

    ResponElimina
  6. o quizás cobarde cinismo, Señora Chiloé.

    ResponElimina
  7. Valiente también significa excesivo, monsieur. No obstante, a tu favor debo decir que quien escribe elige el sentido, pero el que lee también...

    ResponElimina
  8. oui madame, comme vous avez presque toujours raison.

    ResponElimina
  9. Pero qué ignorante soy. Como si tú no supieras de sobra cualquier cosa de las que te digo. Pues sí, tú eres elegante y yo ignorante y, como siempre, un corderito. ¡Beeee beeee!

    ResponElimina
  10. Todos somos ignorantes de lo que desconocemos, y me atrevería a considerar que yo soy más ignorante que tu de muchas cosas.

    ResponElimina