Es veu que se li ha escapat a Javier Aguirre, el 20 de juny, tornarà el futbol, sense públic, pero continuarà la competició, Hi a qui és mor de ganes que torni el futbol. Des que eds va saber que la Lliga es reprenia, la gent frissa per un estiu de competició, amb aquell halo dels estius de Mundial o Eurocopa.
L'interés per reprendre la competició no té res de romàntic, és purament económic, el futbol professional genera més de 180.000 llocs de treball, que amb l’actual panorama laboral no és poca cosa. A més, la indústria del futbol suposa l'1,37% del PIB espanyol, un percentatge prou significatiu per aturar-se a calibrar les conseqüències d'una suspensió definitiva de la temporada. Podria seguir amb més xifres de possibles pèrdues dels clubs, dels organitzadors de la competició o dels explotadors dels drets televisius que corroborarien que no disputar el que queda de Lliga seria una catàstrofe econòmica.
No sé exactament perquè, però m'és del tot indiferent que torni o no la competició, és més si desapareixes, no la trobaria a faltar, i potser hauria d'ésser així, entre altres qüestions perquè la bombolla del futbol actual és insostenible, i aquesta pandèmia el que ha fet es posar les coses al seu lloc. No crec que a partir d'ara es paguin més traspassos milionaris, ni els futbolistes continuin cobrant xifres astronòmiques com fins ara. El traspàs més alt no crec que passi dels 20 milions d'euros, si és que es produeix, afortunadament tot el concepte del futbol professional canviarà per a bé, no dels futbolistes sinó del mateix futbol.
Un altre dels problemes, és que el fútbol és un esport de contacte, suposo que els futbolistes ja no podràn escupir al camp, ni fer el marcatge a l'home, ni concentrar-se a l'àrea als corners, ni insultar-se cara a cara a centímetres de distància, ni abraçar-se després de fer un gol, aquesta és una realitat que cal assumir, a veure com s'ho faran.
Un altre dels problemes, és que el fútbol és un esport de contacte, suposo que els futbolistes ja no podràn escupir al camp, ni fer el marcatge a l'home, ni concentrar-se a l'àrea als corners, ni insultar-se cara a cara a centímetres de distància, ni abraçar-se després de fer un gol, aquesta és una realitat que cal assumir, a veure com s'ho faran.
Fins ara, semblava que nomès podia acabar amb l'esport d'elit, la manca de publicitat, i entre ella la de les maleïdes cases d'apostes, però un simple virus ha fet trontollar tota la seva estructura, i és per això que Rubiales i Tebas han unit els seus interessos malgrat no es poden veure ni en pintura, però veurem si aconseguiran salvar el futbol de la seva debacle. Per a mi, ja ha perdut tot el seu interés, encara que reconec no es pot suplir per l'I Esports, ni pel futbolí humà.
Mucha pasta hay metida.
ResponEliminaApuestas, quinielas, multinacionales de cromos, multinacionales de ropa, de calzado, máquinas y juegos de ordenador ...mucha, mucha pasta. Miles de millones sin exagerar.
Hemos suplido a Dios con lo terraqueo, y cuando nos falla lo podemos politizar y ponerle una bandera en el cuello, y nos representa como ejército.
El sistema lo ha logrado.
Borges decía que el fútbol era estúpido por que la gente también lo era.
Lo que si está claro, que si uno lo abandona y lo mira desde otra perspectiva se da cuenta de lo tonto que es aplaudir a ventidos millonarios tatuados, cuyo único fin es derrotar al de enfrente haciendote gozar con su derrota, no con la victoria.
Salut
Actualment el futbol ja no és un esport, es un negoci finançat en gran part per les cases d'apostes. Borges tenia molta raó en el que deia.
EliminaSalut
No creas, no tiene pinta de que el fútbol vaya a pasar a mejor vida, ni aun contando con tu repudio. A mí no es que me guste mucho el deporte (por ejemplo, de uno a diez yo diría que cuatro o cinco), lo que pasa es que conozco algo ese mundo. La tontería pija rollo discotecas y capullitos tiene poco que ver con la mayora de esos tremendos atletas que son, entre otros, los grandes jugadores de basket y de fútbol. Muchos de ellos, además, fuera de la cancha, grandes tipos.
ResponEliminaNo pasará a mejor vida pero si que cambiará mucho, empezando por el despilfarro en los fichajes o los salarios de las estrellas, esto se ha acabado. Ojo porqué los iSports empiezan a mover muchbo dinero y una gran audiencia, y en el fondo el fútbol es un concepto del siglo XX e iSports del XXI, y ya seria hora de que nos adentráramos en el Siglo XXI de una vez.
ResponElimina"Veintidós tipos vestidos con pantalones cortos, arbitrados por tres incompetentes también vestidos de corto, y contemplados por otros cien mil tipos frustrados"
ResponEliminaDefinición del fútbol dicha por un argentino.
Yo defiendo el fútbol como deporte y espectáculo, pero no el gigantesco negocio que hay alrededor. No hay que olvidar al fútbol de base, donde los jugadores aún tienen que poner dinero de su bolsillo, y donde los valores del esfuerzo y el trabajo en equipo brillan.
Y mas en mi barrio, donde en un mismo equipo juegan chicos del Magreb, sudamericanos, asiáticos e indígenas, juntos, revueltos y rompiendo barreras étnicas.
No os engañéis, el negocio va a mutar y a ponerse de acuerdo con los tiempos. El dinero seguirá manando de la publicidad, y de los derechos de televisión. Con subir la cuotas a los abonados de las plataformas, habrá mas que suficiente.
al teu barri Rodericus es juga a futbol, al Nou camp o a Cornellà ja es juga a una altra cosa. Veure'm quin concepte guanya dels dos.
EliminaÇa va de soi que tienes razón, poeta, y que en muchos aspectos estamos encastillados en obcecaciones impropias del siglo XXI.
ResponEliminaDe eso se trata, aunque el siglo XXI se supone - o alguien lo creia en serio como el padre de Louis Pawels - tenia que ser el siglo de las humanidades, y aún estamos a tiempo. En este sentido la pandèmia está ayudando mucho.
EliminaLo del fútbol en España es enfermizo, telediarios con seis veces más tiempo para el fútbol que para el resto de información nacional, la radio igual. Por mi como si no empiezan y no se donde se sacan los 180.000 puestos de trabajo, la verdad. Que aquí la gente empieza a echar cifras y no pasa nada.
ResponEliminaUn saludo
No se de donde he sacado la cifra, estaba en la Vanguardia creo, aunque ya puede ser entre jugadores de todos los equipos, empleados, entrenadores, etc, es posible. Pero no que está claro és que a partir de ahora el fútbol será de otra manera, de una manera mucho más racional.
Elimina