Es veu que se li ha escapat a Javier Aguirre, el 20 de juny, tornarà el futbol, sense públic, pero continuarà la competició, Hi a qui és mor de ganes que torni el futbol. Des que eds va saber que la Lliga es reprenia, la gent frissa per un estiu de competició, amb aquell halo dels estius de Mundial o Eurocopa.
L'interés per reprendre la competició no té res de romàntic, és purament económic, el futbol professional genera més de 180.000 llocs de treball, que amb l’actual panorama laboral no és poca cosa. A més, la indústria del futbol suposa l'1,37% del PIB espanyol, un percentatge prou significatiu per aturar-se a calibrar les conseqüències d'una suspensió definitiva de la temporada. Podria seguir amb més xifres de possibles pèrdues dels clubs, dels organitzadors de la competició o dels explotadors dels drets televisius que corroborarien que no disputar el que queda de Lliga seria una catàstrofe econòmica. 

No sé exactament perquè, però m'és del tot indiferent que torni o no la competició, és més si desapareixes, no la trobaria a faltar, i potser hauria d'ésser així, entre altres qüestions perquè la bombolla del futbol actual és insostenible, i aquesta pandèmia el que ha fet es posar les coses al seu lloc. No crec que a partir d'ara es paguin més traspassos milionaris, ni els futbolistes continuin cobrant xifres astronòmiques com fins ara. El traspàs més alt no crec que passi dels 20 milions d'euros, si és que es produeix, afortunadament tot el concepte del futbol professional canviarà per a bé, no dels futbolistes sinó del mateix futbol.

Un altre dels problemes, és que el fútbol és un esport de contacte, suposo que els futbolistes ja no podràn escupir al camp, ni fer el marcatge a l'home, ni concentrar-se a l'àrea als corners, ni insultar-se cara a cara a centímetres de distància, ni abraçar-se després de fer un gol, aquesta és una realitat que cal assumir, a veure com s'ho faran.

Fins ara, semblava que nomès podia acabar amb l'esport d'elit, la manca de publicitat, i entre ella la de les maleïdes cases d'apostes, però un simple virus ha fet trontollar tota la seva estructura, i és per això que Rubiales i Tebas han unit els seus interessos malgrat no es poden veure ni en pintura, però veurem si aconseguiran salvar el futbol de la seva debacle. Per a mi, ja ha perdut tot el seu interés, encara que reconec no es pot suplir per l'I Esports, ni pel futbolí humà.