A partir de dijous a la nit es començarà a pintar la senyalització específica a les voreres de Sabadell per recomanar a la ciutadania que camini pel costat dret. Es tracta d'una mesura que no és d'obligat compliment, pero sí que, com l'ús de mascaretes al carrer, és una mesura més per evitar el contagi del coronavirus.
Aquesta nova senyalització s'estendrà per més de 75 carrers distribuïts als set districtes, incloent-hi les principals vies dels diferents barris. En total es pintaran 940 símbols, abraçant una longitud total de 44,4 km.
A més, l’Ajuntament col·locarà lones a diferents punts d'accés a les zones tallades al trànsit amb consells d'utilitat per a la ciutadania en l’espai públic. També es distribuiran cartells informatius als edificis plurifamiliars dels carrers que tinguin canvi de prioritat. Ho expliquen al diari de Sabadell.
De menut, suposo que quan m'ensenyaven urbanitat, m'havien dit que sempre s'havia de deixar la banda de la paret de la vorera a la gent més gran, però mes endavant un dia al matí en Sebastià em va dir: noi, a la vorera sempre has de circular per la dreta i a la vida per l'esquerra. I tenia raó en Sebastià, car si en una cantonada un que pugi i un que baixi van ambdós per la seva dreta mai xocaran, el que no se es si l'ajuntament de Sabadell (demà ho veuré) vol que anem per la dreta de la vorera o per la vorera de la dreta, el que ja és més complicat. El més raonable seria en carrers amb dues voreres circular per la vorera dreta en el sentit de la marxa, i en carrers de vianants, circular pel marge dret del carrer en el sentit de la marxa.

La mesura em sembla interessant, i s'està aplicant a moltes poblacions del país, a veure si la ciutadania farà cas o no de la mateixa. A Trives, Ortigueira, Sagunt. Aviles entre altres poblacions ja han aplicat aquesta mesura, e imagino que se n'afegiran més. Als qui tenim una edat, ens constarà menys adaptar-nos en practicar ja aquest costum, costum de la gent d'antes.