El Jutjat contenciós-administratiu número 1 de Cadis ha ordenat, com a mesura cautelar, la retirada de la façana de l'Ajuntament de Cadis de la bandera arc iris, símbol del moviment LGTBI, i que el consistori va defensar perquè "no elimina cap altra, sinó que serveix per sumar drets". La jutge accepta així en un acte la mesura cautelar sol·licitada per l'Associació Advocats Cristians, que s'ha querellat contra l'alcalde gadità per hissar aquesta ensenya. Una associació la d'Advocats Cristians que suposo han de ser advocats, però el que no són és cristians, arrosseguen massa baixesa intransigent per ser fidels seguidors del missatge de Crist que imagino han de  desconèixer i actuen d'oides, ja que en el missatge de Jesús no hi ha lloc per la rancúnia, la manipulació i l'odi, i si per l'amor al proïsme.
L'entitat acusa l'edil de prevaricació perquè la hissada de la bandera es feia en contra de la sentència de Tribunal Suprem que ha estipulat que "no resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent" la utilització, "fins i tot ocasional, de banderes no oficials a l'exterior dels edificis i espais públics, tot i que aquestes no substitueixin, sinó que concorrin, amb la bandera d'Espanya i les altres legalment o estatutàriament instituïdes ".

Però de vegades es donen situacions de justícia poètica o de lucidesa ciutadana, i quan una bandera LGTBI es treu, en sorgeixen 400. És el que ha passat en un poble malagueny on la llei és la llei, però els seus veïns -davant la decisió de l'ajuntament de retirar de la façana l'ensenya del col·lectiu homosexual- han reaccionat i asseguren que de les seves balconades no les traurà "ningú".

La bandera arc de sant Martí havia sortit a lluir al consistori de Villanueva d'Algaidas amb motiu del Dia de l'Orgull LGTB+ per tercer any, però aquest 2020 "s'ha format una polseguera", com reconeix a Efe l'alcalde, José Antonio Cívico, del PSOE, després que tres veïns es queixessin davant la Guàrdia Civil. - Que premonitori és que l'alcalde la vila dugui el cognom de Cívico -.
Agents de l'institut armat van acudir a l'ajuntament als dos dies d'estar instal·lada aquesta gran insígnia de vuit metres de llarg i van exposar les queixes veïnals que adduïen una sentència ferma de Tribunal Suprem que ho impedeix en balcons d'edificis públics.
A continuació, un regidor va presentar un escrit on recomanava la retirada de la bandera basada en aquesta resolució; l'alcalde va efectuar consultes i, al comprovar que era cert, va decidir llevar-la; però llavors "s'embolica la troca", segons Cívico, que destaca com els veïns han respost i el cas és que el poble s'ha inundat de banderes.
I "el que ho ha embolicat tot" és Antonio Carlos, com ell mateix admet a Efe, qui -arran d'explicar-la seva germana que ha passat i conèixer el rebuig veïnal va agafar les 350 banderes LGTBI que no va poder vendre a Torremolinos, on treballa, al suspendre actes de l'Orgull i les va repartir gratis casa per casa.
Com van faltar, fins i tot al basar xinès de el poble va esgotar les seves banderes, que aquest divendres omplen de colorit aquesta localitat de l'interior de la província de gairebé 4.300 habitants.
Antonio Carlos defensa que aquesta bandera "no fa mal a ningú, tret que se sigui homòfob" i "no representa res polític, només respecte, llibertat i igualtat". Comprèn la retirada municipal basada en la normativa, però sosté que "el que no poden treure-les és dels nostres balcons".

"De l'ajuntament l'han tret però de la meva balcó no la trauirà ningú", és el que diuen els veïns; una reacció popular que Antonio Carlos qualifica d'exemplar i insisteix que "la llibertat i la igualtat estan per sobre de qualsevol ideologia política" i que aquesta qüestió "no té res a veure amb la política".