Stephen King li preguntava a David Marchese en una entrevista a The New York Timesque va reproduir la vanguardia, quin era el motiu per parlar amb ell en un moment com aquest. Segurament la pregunta era un exercici de falsa humilitat: qui millor que el rei de la literatura fantàstica i de terror per analitzar sobre el que li està passant al món. Si fa un any, mentre preparàvem les maletes per anar de vacances, algú ens hagués anunciat que un estrany virus recorreria la Terra infectant a 10,5 milions de ciutadans (de moment) i causaria més de mig milió de morts, pensaríem que estava sota els efectes d'algun al·lucinogen. Però si mirem una fotografia dels carrers de Barcelona -o de Madrid, París i Nova York- de juliol de al 2019 i la comparem amb una altra actual veurem grans diferències: la gent va pel carrer amb màscares, hi ha cues a la via pública per a comprar a les botigues, han desaparegut els turistes, els hotels estan tancats (amb excepcions), tot just volen avions i els cartells de "es traspassa" es multipliquen en els baixos dels immobles. No és l'apocalipsi, però segurament és la fi de el món tal com el vam conèixer.

És curiós que King va escriure una novel·la amb el nom d'Apocalipsi (The Stand), de la qual es va fer una minisèrie televisiva el 1994, on plantejava un futur apocalíptic en què els supervivents d'una terrible plaga mundial han de triar el seu lloc en la batalla definitiva de el bé contra el mal, que decidirà el destí de la humanitat. El diabòlic i poderós Randall Flagg vol reconstruir el planeta a partir de la seva tenebrosa imaginació, però uns personatges irrellevants capitanejats per una dona gran Mother Abigail, arriscaran molt més que les seves vides, per enfrontar-se al costat fosc. Tota una metàfora, en la qual l'autor ressalta el paper de la cultura, la societat o l'economia per reconstruir el nou món. La serie la podeu veure a Movistar+ series.
El sorprenent del cas és que CBS havia encarregat un remake de la sèrie pocs mesos abans que esclatés la pandèmia de la Covid-19, que s'estrenarà aquest any. Tot és tan premonitori, que fa que King comenci a donar tanta por com les seves novel·les.