Reflexiona a el periódico Joan Ollé sobre la serie Drama i el drama de TV3. De com tres de les màximes institucions catalanes estan en greu conflicte amb si mateixes: el postpujolisme, el Barça i TV-3.  De les queixes de la ploramiques de Laura Borràs que es lamenta en estèreo que Ricard Ustrell la (mal)tracta displicentment a ‘Planta baixa’, i que Helena García Melero – ¡i això és moltíssim més greu!– no només no difongui a ‘Tot es mou’ la seva madrilenya i sinceríssima confessió de virginitat, sinó que més tard comenti, ‘in absentia’ seva, l’assumpte amb Xavier Melero, el seu festiu i bombollejant homònim de cognom.
de com dilluns passat van saltar els ploms per l’emissió de l’espai dramàtic ‘Drama’ a TV-3: les xarxes cremen com fogueres perquè en aquesta sèrie conviuen tràgicament –com en el cada dia dels mil·lenistes autòctons– català, castellà i ‘catañol’. La consellera Mariàngela Vilallonga i la senyora Núria Llorach, presidenta de la CCMA, posen gasolina al foc: «Segons quins dies no sé si estic veient una cadena estatal o catalana», sense ni tan sols advertir que un gran públic hispanoparlant podrà seguir ‘Drama’ amb els seus moments en català subtitulats, tasca que hauria de subvencionar l’Institut Ramon Llull, que per a això van néixer.
I per acabar-ho d'adobar, dimecres compareix un ceruli Sanchis anunciant que, mal que li pesi i per la falta de pasta a causa dels seus 2.300 empleats en nòmina, el serial ‘Com si fos ahir’ i ‘Polònia’ –l’únic programa de TV3 que m’arrenca de tant en tant una feliç rialla– podrien no seguir, com Setién, després de l’estiu. I aquí és on voldria incidir, tot el problema de TV3 (la seva, la dels de la ceba) no serà degut a que té un excés de personal?. En termes de plantilla, els empleats de la televisió autonòmica catalana sumen un total de 2.312 treballadors. En comparativa, el mastodont televisiu català compta amb un 82% més de plantilla que Mediaset (1.266 empleats) i un 28% més que Atresmedia (1.800 empleats). Comparant-ho amb la resta de televisions autonòmiques, Tv3 disposa prop del doble de plantilla que Canal Sud que ostenta 1.257 treballadors, mentre que Euskal Televisa i Telemadrid que tenen 975 i 317 treballadors.

2.300 empleats i a més n'hi duen haver d'indirectes em sembla una barbaritat, amb el mitjans actuals i traient als endollats, amb menys de la meitat estic segur que es podria fer la mateixa televisió sense cap problema, ja passa aixó a les redaccions dels diaris, fins i tot el que només són digitals estan saturats de personal. Tot plegat per copiar i enganxar no cal tanta gent, amb pocs, ben pagats i eficients n'hi ha prou.

Quan varen posar a Sanchís al capdavant de TV3 pensava - innocent de mi - que a banda de potenciar el servilisme vers el Govern amb el que ja hi comptava, faria neteja del personal sobrant de TV3, però ja hem vist que no, i la cosa ha acabat com en un equip de futbol, com es més fàcil fer fora un entrenador que a tots els jugadors, ens carreguem el 'Polonia' i 'Com si fos ahir', i tal dia farà un any.