En plena onada de rebrots de coronavirus té lloc avui a Madrid una manifestació contra l'ús obligatori d'algunes imposicions posades durant aquests últims mesos per la pandèmia, com l'ús obligatori de la mascareta. No obstant això, encara que pugui sonar paradoxal, es demana als manifestants que sí que portin mascareta. Una contradicció que ha portat els internautes a comentar l'assumpte a Twitter, fins al punt de convertir-lo en trending topic. De fet aquesta manifestació té ressò a la premsa perquè en ella participarà l'apostol negacionista Miguel Bosé, si no és així no crec que ningú s'ocupés d'ella abans que es produís.

Els convocants asseguren estar en desacord "amb l'obligació de portar la mascareta a tota hora i en tots els llocs públics (encara que estiguis sol)" perquè els "sembla una mesura desproporcionada" i "sense justificació científica". "De fet", asseguren, "som l'únic país d'Europa" que ho fa. I afegeixen, "I perquè no sentim que ens han posat un morrió, donem-li la volta a la truita: utilitzem la mascareta com pancarta". Una afirmació que no s'ha acabat d'entendre a les xarxes causa del contradictori del seu missatge.

Entenc que no és tan contradictori el fet d'anar a la manifestació contra les mascaretes portant la mateixa, en el fons, la protesta no és per l'ús de la mateixa, sinó per l'ús a tota hora i en tots els llocs, totes les vegades que camina un de sol per un carrer o per fora vila, i pensa que carai fa amb la mascareta posada, i encara que el fons de la manifestació sembla ser que està en mans dels negacionistes conspiranoics, s'ha de reconèixer que tenen la seva part de raó, però la resta d'arguments que fan servir els desqualifiquen com quan els fan servir del tipus: l'objectiu és que "s'escolti el clam de la ciutadania lliure". I proposen lemes com "vacunació voluntària", "diòxid de clor", "X", "Tot és mentida" i "Vil Gates". 

En resum un despropòsit de llunàtics conspiranoics reflex d'una part de la societat cada vegada més idiotitzada i més a prop de la idiocracia.