Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la concentració anti mascareta a la madrilenya plaça de Colón. Una concentració a la que van donar suport algunes personalitats de la talla? de Miguel Bosé i de la qual es tem que pugui ser un focus de rebrots de coronavirus, ja que al menys una persona estava infectada i ha estat hospitalitzada de gravetat. Darrere d'aquesta convocatòria hi havia Fernando Vizcaíno, un valencià que es presenta al seu bloc com a professor de ioga, escriptor accidental i amb formació per exercir de psicoterapeuta, psicòleg i astropsicóleg. També es va apuntar a la manifestació el curandero Josep Pàmies, per acabar de completar l'elenc artístic.

Ahir, Fernando Simón sol·licitaba la mediació dels influencers per conscienciar els joves sobre el Coronavirus, i em sembla que predica en el desert, en general els influencers estan més en la línia Vizcaíno o estan per altres qüestions.
Premonitòria en molts sentits 'Contagi' de Steven Soderbergh presentava la figura del blogger interpretada per Jude Law, un tipus sense escrupuls, manipulador, conspiranoic, creador d'un fals remei contra el virus que ell mateix prova, i aquesta és més aviat l'actitud dels influencers, o d'alguns d'ells. A l'ésser la pel·lícula de l'any 2011 incorpora la figura del blogger perquè en aquells temps, en certa manera llunyans els influencers encara no existien.

De fet, no se per què es preocupa Fernando Simón, si resulta que la Covid no existeix, que els metges ens amaguen la veritat, que tot és fals, que els governs exageren les infeccions amb el propòsit de retallar les llibertats civils, que l'ús de la màscara és inútil i pot matar-nos, que Bill Gates lidera una classe d'elits globals que volen controlar a la població, o despoblar el planeta o fins i tot implantar a les persones microxips controlats per 5G a través de la vacuna. Gates apareix aquí com Joker, el dolent de Batman, en coalició amb un Pedro Sánchez que en realitat és un farsant, amb fila de cap de planta de el Corte Inglés. Aquesta visió és la imperant, agradi o no al Doctor Simón, és el triomf de la conspiranoia, perquè la gent no volt escoltar la veritat si li és incòmoda i prefereix refugiar-se en el seu infantilisme amb falses teories que el complauen més.
Ja sé que els Governs i els seus gestors podrien haver fet més, que varen actuar tard, a deshora, descoordinats després de la descentralització, però no busqueu responsabilitats entre els Gestors de la pandèmia, mireu més avall, mireu-vos, mireu el vostre entorn quotidià, i trobareu als culpables dels rebrots. I el pitjor està per arribar.