Abans, antes o abantes, quan teniem aquelles teles antigues que vèiem en blanc i negre, unes teles que anàven amb làmpares i nomès una sola cadena, la 1, solien fallar sovint, i sortis el lletreret de 'Rogamos disculpen la interrupción de nuestro programa", o no, ens aixecàvem i li donàvem uns copets a dalt de la pantalla. Si la cosa no funcionava, convençuts deiem: és d'ells.
Ara s'ha donat un cas a la inversa, el problema no és d'ells sinó d'un aparell antic de Televisió, en una espècie de dia de la marmota. Un llogaret a Gal·les (Regne Unit) havia tingut problemes amb la seva connexió de banda ampla cada dia, a la mateixa hora i durant 18 mesos. Tot i que els habitants de Aberhosan es van queixar i van informar de la lentitud del seu Internet, per Openreach, companyia prestante de el servei, la situació era tot un misteri. No obstant això, un equip d'enginyers "convertits en detectius" van identificar al culpable, assegura l'empresa en un comunicat.
En repetides visites a la regió, els experts van comprovar que la xarxa funcionava correctament i fins i tot van reemplaçar grans seccions del cablejat a l'àrea, però les deficiències en la velocitat i connectivitat continuaven succeint diàriament a les 7:00 del matí. Michael Jones, enginyer de Openreach, estava decidit a trobar la causa de el defecte i va decidir sol·licitar l'ajuda de col·legues més experimentats. "Com a últim recurs, vam decidir portar un equip d'enginyers de l'Oficina d'Enginyers en Cap que tenien la seva base en altres parts del Regne Unit per investigar", assegura Jones.
Després d'haver esgotat totes les altres vies, Jones i els seus col·laboradors van decidir comprovar la seva teoria que el problema podria estar sent causat per un fenomen que descriuen com SHINE (Soroll d'Impuls Únic d'Alt Nivell), en el qual un aparell elèctric emet una interferència que afecta la connectivitat de banda ampla. Recorrent a peu d'un costat a l'altre la localitat a les 6:00 del matí i usant un equip de mesurament electrònica, conegut com analitzador d'espectre, van aconseguir confirmar les seves sospites i descobrir l'arrel de l'assumpte: un televisor de segona mà.
"La font del 'soroll elèctric' va ser rastrejada fins a una propietat al poble. Va resultar que, a les set del matí, els ocupants encenien la seva vella televisió, que al seu torn anul·lava la banda ampla de tot el poble", explica Jones.
Els amos de l'aparell van prometre no tornar a engegar-la i des de llavors no s'han reportat més inconvenients. Des Openreach afirmen que aquesta situació és més comú del que es creu i pot ser provocada per "qualsevol cosa que tingui components elèctrics", des llums exteriors fins microones i circuits tancats de televisió. Per tant, aconsellen assegurar-se que tots els dispositius elèctrics "estiguin degudament certificats".
El que no queda clar d'aquesta noticia és si aquesta persona nomès engegava la seva televisió a les 7 del matí, o la caiguda de la xarxa amb la seva lentitud durava mentre tenia el seu vell televisor en marxa. Sigui com sigui, la culpa era d'ells, però d'ells no, d'ell, no dels de la televisió, sinó de la televisió d'ell, d'aquest home que diu que se sent molt malament pels problemes que ha causat als seus veïns i mai més tornarà a engegar el seu vell televisor. Clar que ben mirat la culpa en el fons, no és ni d'ell ni d'ells, sinó del vell televisor.
O sea que un viejo aparato analógico es capaz de poner en jaque toda la tecnología digital de un pueblo.
ResponElimina¿Qué me dices?
Como que soy capaz de buscar uno de esos y enchegarlo a ver si me dejan de tocar la pera los del Spotify de abajo con sus regetones de " ay mi amol, que yyyyo te quielo un montón¡
No seria mala idea, aunque a mi no me vale, mi vecino toca y canta reggueton con la guitarra, pero no es eléctrica, o sea que mejor recurrir al viejo sistema de llamar a las tres de la madrugada a los mossos d'esquadra denunciando al ruidoso vecino. Ese de la guitarra es el del tercero, debajo de casa en el primero tengo a un pianista, pero el jodido toca muy bien y sobre las once de la noche deja de tocar. Como ves, tenemos una escalera muy musical.
ResponEliminaY el rastreo de esas músicas de las casas... sus voces, sus cuerdas, sus pianos latentes, sus alientos al unísono. Su vaivén.
ResponEliminaEl vaiven havanero està bien en la Havana, como el del sucu sucu, pero aqui es más bien molesto, aunque fàcil de rastrear y dificil de soportar, salvo el piano.
EliminaPara eso están las casas aisladas y las ordenanzas municipales sobre contaminación acústica.
ResponEliminaSi, pero no, las ordenanzas municipales sobre contaminación acústica poco pueden hacer, es un concepto muy relativo. Lo que la gente tiene que entender, es que en comunidades de paredes delgadas és importante ser consciente que no se está solo, y comportarse civilizadamente es importante, sobre todo, pensar en el otro.
ResponEliminaA una vecina le ha dado por fumar maria, y me entra el olor por el comedor, no la voy a denunciar, ni tan siquiera a recriminárselo, en cierto modo esyá en su casa y está en su derecho, pero el olor me entra por el comedor en casa que somos siempre de tenerlo todo bien ventilado.
A mí (que he probado ambas cosas, pero no practico), quienes fuman tabaco o maria como si no fuera a haber un mañana me molestan. El resto no.
ResponEliminaSoy exfumador, lo dejé hace 15 años, pero no soy un taliban y me sigue gustando un horror el aroma de un habano.
Elimina