La notícia l'he trobat a 'el Plural.com', i no l'he sabut veure en cap altre digital, i això que té el seu què. A partir del 15 de Desembre el BBVA cobrarà una comissió de 2 euros per retirades d'efectiu en finestreta per un import inferior o igual a 2.000 euros, al temps que ha anunciat un enduriment dels requisits del seu compte nòmina, segons una carta d'informació al client sobre actualització de tarifes consultada per Europa Press. L'import de la comissió de retirada d'efectiu, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2021, serà fix i es carregarà en el compte des del qual es realitzi la disposició, mentre que no cobrarà res en el cas que el client tregui més de 2.000 euros.

Igualment, BBVA ha endurit les condicions per als titulars de més de 29 anys, que entraran en vigor el proper 15 de desembre. D'aquesta manera, l'import mínim de la nòmina o ingressos domiciliats passa a 800 euros, des dels 600 euros que exigia actualment. A més, els clients hauran de tenir domiciliats el pagament de cinc rebuts o realitzar al menys set moviments amb la targetes de crèdit, ja que les de dèbit deixaran de computar per obtenir aquests beneficis.

Als clients amb edats compreses entre els 21 i 29 anys se'ls exigirà realitzar 7 compres en quatre mesos amb targeta de crèdit per evitar comissions, al menys que tinguin el Compte Jove, que no té tarifes addicionals. Els menors de 21 anys continuaran exempts de pagar qualsevol càrrec. També a partir de l'15 de desembre, BBVA modificarà la tarifa estàndard aplicable a les transferències individuals amb abonament a l'endemà hàbil realitzades des d'una oficina, que situarà en el 0,4%, amb una comissió mínima de 6 euros. En el cas de les transferències urgents, la comissió serà del 0,5% o d'un mínim de 15 euros.

Aquest enduriment dels requisits arriba just un any després que BBVA requerís una major vinculació dels seus clients per accedir a diferents beneficis associats als seus comptes. La rendibilitat de el sector continua en mínims per l'impacte dels tipus d'interès en negatiu, acusada en els últims mesos per la crisi derivada del coronavirus.

Com diria Mohamed Jordi, se'ns pixen a la boca mentre bevem a galet, més barra no es pot tenir. L'eslogan del BBVA te la seva guasa "Ahora cada vez que pago, ahorro", usease, si trec diners del caixer per pagar i l'import és inferior a 2.000 euros, menys estalvio 2 euros. Cagati lorito.